"Silivri Cephesinden Ateş Edeceğim" - Son Dakika
Güncel

"Silivri Cephesinden Ateş Edeceğim"

"Silivri Cephesinden Ateş Edeceğim"

Ergenekon Davası'nın 75. Duruşmasından İlginç İfadeler

17.08.2010 17:08  Güncelleme: 17:59

EMEKLİ Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası'nın 75. duruşması görülmeye devam ediyor. Duruşmada, sanık avukatlarının taleplerinin alınması tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davada tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay'ın avukatı Mehmet İpek, iddianamenin Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirlenen kurallara uygun olmadığını ve sanıkların kendilerini savunamaz hale getirildiğini öne sürdü.

MÜVEKKİLİMDEN ÖZÜR DİLENMELİ VE TAHLİYE EDİLMELİ

Gazeteci Tuncay Özkan, Mustafa Levent Göktaş ve Hasan Atilla Uğur ile bazı sanıkların avukatı Celal Ülgen de, Uğur'un askeriyede kendisine verilen görevleri emir komuta zinciri içerisinde yaptığını ve yaptığı görevler nedeniyle de tutuklu bulunduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Mustafa Levent Göktaş'ın tutuklu bulunmasının hukuksuzluk olduğunu ifade eden Ülgen, Göktaş'ın derhal tahliye edilmesini ve kendisinden özür dilenmesi gerektiğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

SAVAŞIN SİLİVRİ CEPHESİNDEN ATEŞ EDECEĞİM

Sanık avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, savunmasını almak için tutuklu sanık Neriman Aydın'ı sanık kürsüsüne çağırdı. Savunma yapmayacağını ifade Sanık Neriman Aydın, "Kemalist bir Türk kadını olarak ateş edeceğim. İftiralarla yargılandığım için ateş edeceğim. Bu yargılamanın savaş olduğuna inanıyorum. Savaşta da ateş edilir. Savaşın Silivri cephesinden ateş edeceğim. İddianamenin, ana dili Türkçe olmayan kişilerce yazıldığını düşünüyorum. İddianame eli kanlı CIA tarafından yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

Aydın, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşma, Aydın'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Silivri Cephesinden Ateş Edeceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement