Silopi?de Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Silopi?de Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi

Silopi?de Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde okulların tatil olmasının ardından ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki tüm camilerde yaz Kuran kursları açıldı.

20.06.2016 18:19

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde okulların tatil olmasının ardından ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki tüm camilerde yaz Kuran kursları açıldı. Çocuklar, açılan kurslara yoğun ilgi gösterdi.

Silopi ilçe merkezi ve köylerinde bulunan tüm camilerde yaz kuran kursları açıldı. Kursun ilk günü olmasına karşın çocuklar, bu kurslara yoğun ilgi gösterdi. İlçede terör olaylarında zarar gören camilerin onarımı yapılarak Kuran kuran kursları için hazır hale getirildi. Okullar kapanmadan başlayan kayıtları ise halen devam ediyor. Yeşiltepe Camisi'nde başlayan Kuran kursu öncesi, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, kız ve erkek öğrencilere dini bilgiler verdi. Kursiyerler de, okulların kapanmasından sonra açılan kuran kursundan duydukları sevinçleri dile getirdiler. Kuran kursu öğrencisi Yakup Ökten, açılan Kuran kursuna büyük bir istekle geldiğini belirterek, "Biz yaz kuran kursuna keyifle geldik. Koşarak geldik. kuran öğrenmeye geldik. Çok sevinçliyiz" dedi.

Kuran'ı okumayı çok sevdiğini belirten Yusuf Aykır, "Okulumuz kapandı. Kuranı kerime başladık. Ondan asla vazgeçmeyiz. Kuranı okusak Allah'ımızla konuşuyoruz. Onun için hiç pes etmeyeceğiz" derken, Süleyman Tetik de, Kuran kursuyla birlikte namaz kılmayı da öğrendiklerini anlattı.

Okulların kapanmasının ardından Kuran kurslarını başlattıklarını ifade eden Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, "Okulların tatil olması ile beraber bizim yaz kuran kurslarımız başladı. Çok şükür şuanda bütün camilerimizde, yani merkez ve köylerdeki tüm camilerimizde başlattığımız kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca daha önce hasar görmüş camilerimizi de onararak bu camilerimizde de başlattığımız kurslarımız devam ediyor. Hem öğlen, hem öğleden sonra iki dönem halinde kurslarımız devam ediyor. Bu Ramazan Ayı'nda, Kuran ayında Kuran okunur. Çocuklar camiye gelsinler ve kuran okusunlar, Kuran öğrensinler. Fakat bunlar camiye geldikleri zaman biz şunu kesinlikle söylüyoruz; Çocuklar bıkmadan, usanmadan aynı zamanda bir tatili yaşayarak Kuran'ı öğrenecekler, dinlerini öğrenecekler, sevgi ve güleryüz içerisinde arkadaşlarımız onlara gerekenleri vereceklerdir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi?de Yaz Kuran Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement