Simav'da Kapalı Yöntem Böbrek Taşı Ameliyatı ile 170 Hasta Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Simav'da Kapalı Yöntem Böbrek Taşı Ameliyatı ile 170 Hasta Sağlığına Kavuştu

Simav\'da Kapalı Yöntem Böbrek Taşı Ameliyatı ile 170 Hasta Sağlığına Kavuştu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Doç.Dr.İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Mehmet Ardıç, son 6 aydan bu yana çevre il ve ilçelerde bile yapılamayan kapalı böbrek taşı ameliyatını başarı ile uyguladıklarını söyledi.

07.06.2012 18:47

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Mehmet Ardıç, son 6 aydan bu yana çevre il ve ilçelerde bile yapılamayan kapalı böbrek taşı ameliyatını başarı ile uyguladıklarını söyledi.

Ardıç, son derece başarılı geçen ameliyatlar ile 170 hastayı sağlığına kavuşturduklarını ve bu tür vakalarda artık eskisi gibi hastalarını büyük illere göndermediklerini kaydetti.

Kapalı böbrek taşı ameliyatı için hastane yönetiminin kendisine her türlü tıbbı cihaz desteğinde bulunduğunu kaydeden Ardıç, "Ben de bilgi deneyim ve tecrübelerimi katarak hastanemize böbrek taşı rahatsızlığı ile başvuran hastalarımızı kapalı ameliyat yöntemi ile tedavi ederek sağlıklarına kavuşturuyorum. Onları artık ameliyat için büyük illere göndermiyoruz" dedi.

Günümüzde artık açık ameliyat yöntemi giderek önemini yitirdiğe vurgu yapan Ardıç, " Biz de Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi olarak bu gelişime ayak uydurduk. Son zamanlarda 2 santimetrenin üzerindeki böbrek taşlarına dünyada kapalı yöntemle müdahale ediliyor. Bu yöntemi yaklaşık 6 aydan bu yana Simav'da uyguluyoruz. Ancak pek çok vatandaşımızın bundan haberi yok. Boşuna dışarıya gitmesinler" dedi.

Kapalı Böbrek Taşı ameliyat yönteminin avantajlarından söz eden Ardıç, "Hastalarımız kendisini kısa zamanda toparlayarak normal hayatına dönebiliyor. Eskiden bel bölgesinde 10-15 santimetrelik bir kesim yapılıyordu. Ancak şimdi dışarıdan 3-4 santimetrelik bir delik açmak suretiyle cihazlarımızla bu kapalı ameliyatı yapabiliyoruz" dedi.

Simav'da kapalı yöntemle ameliyat olmaktan memnun olduğunu ifade eden Ahmet Satılmış, "Uzun zamandır çektiğim sancılardan bu yöntem sayesinde kurtuldum. Simav'da bu yöntemle ameliyat yapıldığını bilmiyordum. Sancılarım başlayınca Acil'e geldim. Acil'den beni Mehmet Ardıç doktorumuza yönlendirdiler. Sağ olsunlar. Beni hıç acı duymadan sağlığıma kavuşturdu. Dışarıya gidecek paramız da yoktu. Allah kendisinden ve hastane yönetiminden razı olsun" dedi.

Adem Güner, "Ameliyatım çok başarılı geçti. Yeni yöntemi herkese tavsiye ediyorum. Ağrı acı diye bir şey duyulmuyor" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simav'da Kapalı Yöntem Böbrek Taşı Ameliyatı ile 170 Hasta Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement