Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğrencileri, sınav sistemleri ve KPSS'ye yönelik bunalımları ile bilinçaltındaki travmalarını yaptıkları eserlere yansıtarak ilginç bir resim sergisi oluşturdu.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Atölye Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut ve 3. sınıf öğrencileri tarafından "ABC Harfi Harfine" isimli bir resim sergisi düzenlendi. Serginin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ali Yıldırım, akademisyenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
Yaklaşık 43 öğrencinin yaptığı 67 eserden oluşan resim sergisinde öğrenciler, akrilik boya tekniğini kullanarak harfler ve rakamların yardımıyla tüm yaşam süreçlerini kapsayan sınavların bünyelerinde, bilinçaltında oluşturduğu olumlu ve olumsuz kaotik travmalara dikkat çekti.
Bir yıl gibi bir sürede ortaya çıkan bu eserlerin genellikle öğrencilerin iç dünyalarını yansıttığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut, "Atanamama kaygısı, yaşam sertliği, formasyon ve deformasyon ikileminde kalan öğrencilerin aslında ortak sessiz çığlığıdır bu eserler. Resimlerde dikkatleri üzerine toplayan imgelerin karmaşık ve kaotik kurguları da yaşamın kontrast ilişkilerine bir gönderme yapmaktadır" şeklinde konuştu.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Neslihan Dişli, "Çalışmamızın adı tragrafik çalışmadır. İki boyutlu düzlem üzerine harflerle kolaj tekniğini kullanarak çalışma yaptık. Daha çok öğrencilerin psikolojik bunalımını yansıtıyoruz. Örneğin mor rengi genelde sıkıntıyı yansıtan bir renk olması ve bunalımı yansıtması nedeniyle tercih ettik. Bilindiği gibi ülkemizde resim öğretmenlerine pek önem verilmiyor ve ön yargıyla yaklaşılıyor. Özellikle KPSS'de atamalarımız çok düşük oluyor" dedi. - ERZURUM
Son Dakika › Güncel › Sınav Stresini Tuvallere Yansıtıp Sergi Açtılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?