Şırnak'ta, "Tür Koruma Eylem Planı" Toplantısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şırnak'ta, "Tür Koruma Eylem Planı" Toplantısı

30.09.2014 16:38

DKMP Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanı Altun: "İlk etapta 200 türün korunmasına yönelik karar aldık"

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanı Cihangir Altun, "İlk etapta 200 türün korunmasına yönelik karar aldık" dedi.

Başkan Altun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca düzenlenen "Tür Koruma Eylem Planı" Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 12 bin bitki, 470 civarında kuş, 160 bin civarında memeli ve sürüngen türünün yaşadığını söyledi.

Düzenlenen toplantılarda 50'ye yakın bilim adamıyla hangi türlere öncelik verilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini bildiren Altun, "İlk etapta 200 türün korunmasına yönelik karar aldık. Bununla çalışmalarımızı yönlendirecek şekilde bir planlama yaptık. Bu yıl ülkemizde 10 ilde 200 tür içerisinde her yıl 10 tanesini seçmek suretiyle 2023 yılına kadar inşallah nesli tehlike altında olan türleri belli bir plan içerisinde korumayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

" Şırnak'ta leoparı çalışmak istiyoruz"

"Şırnak'ta leoparı çalışmak istiyoruz fakat biraz daha veri toplanmasını istiyoruz" diyen Altun, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıl veya bir sonraki yıl TÜRKOM Eylem Planı kapsamında Şırnak merkezli Siirt ve Hakkari'yi kapsayacak şekilde bir çalışma olacak. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Diyarbakır'daki leopar basına yansıyan bildiğimiz ama buralarda olduğunu da düşünüyoruz ama henüz somut bir şey elde edemedik. Fotokapanlarımız var, çalışıyoruz ama henüz bir bulguya rastlamadık." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta, 'Tür Koruma Eylem Planı' Toplantısı - Son Dakika


Advertisement