Sivas'ta Yabancı Öğrencilerden Yöresel Sergi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Yabancı Öğrencilerden Yöresel Sergi

Sivas\'ta Yabancı Öğrencilerden Yöresel Sergi

SİVAS'ta Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Sultanşehir Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 'Öğrenci Buluşması' düzenlendi.

06.05.2017 14:39

SİVAS'ta Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Sultanşehir Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 'Öğrenci Buluşması' düzenlendi. Farklı ülkelerden gelerek kentte okuyan öğrenciler yöresel ürünlerini sergiledi.

UDEF ve Sultanşehir Öğrenci Derneği tarafından 'Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi. Buruciye Medresesi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, kurum müdürleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Programda Endonezya, Pakistan, Nijerya gibi ülkelerden gelen öğrenciler ilahi söyledi. Farklı 10 ülkeden Sivas'ta öğrenim gören öğrenciler ülkelerinin yöresel ürünlerini açtıkları stantlarda sergiledi. Çok sayıda kişi sergiye yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, şöyle dedi:

"Bizler Müslümanlar'ın kardeş olduğuna inanan ve kişisel sınıflandırmanın bizim coğrafyamızda bir şey anlam ifade etmediğini düşünen insanlarız. Türkiye'nin gönül coğrafyasında daha iyi tanınması için çeşitli çalışmalar da bulunuluyor. Bu faaliyetlerin sivil toplum kuruluşları eliyle yapılması daha etkili oluyor. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Yabancı Öğrencilerden Yöresel Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement