Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

KOBİDER Başkanı Özgenç: "Soma'da ölen insanların ve ailelerinin eyleme değil duaya ve desteğe ihtiyaçları var"

17.05.2014 11:34

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Soma'da meydana gelen maden faciasına ilişkin, "Soma'da ölen insanların ve ailelerinin eyleme değil duaya ve desteğe ihtiyaçları var" açıklamasında bulundu.

Özgenç, yazılı açıklamasında, Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili tüm ülkenin elem ve keder içinde olduğunu belirterek, vefat edenler için ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmesine karşın, facia nedeniyle bazı illerde protestolar olmasının anlamlı olduğunu ifade etti.

Özgenç, şunları kaydetti:

"Keza birçok ilde bazı çevrelerin organizasyonuyla işçiler, emekçiler, siyasi partilerin yürüyüş düzenlenip üniversite ve lise öğrencilerinin de boykotlarla Soma katliamını kendi emellerine alet etmek istemeleri düşündürücüdür. Kurtarma ekipleri zamanla yarışırken ölü sayısının artabileceği belirtiliyor ama bazı mihraklar böylesine afet karşısında bile kazayı kullanmak istiyor. Soma faciasını protesto için İstanbul başta olmak üzere birçok ilde protesto eylemleri düzenlenmesinin iyi niyetle yapılmış olmadığı ortalığı dağıtarak devlet mallarına verilen zarardan belli. Ateşin düştüğü yürekler dağlanıp ağıt yakarken, tüm ülke  matem içinde kavrulurken mal bulmuş mağribi gibi 'sokaklara çıkıp, hükümete yönelik protesto eylemleri yapanlar'  kendilerine mal devşiriyor.

Soma faciası oldu diye bunu fırsat bilip  hükümete yüklenmenin arkasındaki amaç başkadır. Bu anlayış içinde olanların derdi Soma maden kazası değil, siyasi emellerine alet etmektir. Eğer ortada bir ihmal var ise elbette yetkili makamların başlattığı soruşturma sonucunda gerekenler yapılacaktır. Ancak, insanların acısı devam ederken, bazı sendikaların ve onlar gibi düşünen kesimlerin yaşanan ölümlü afet olayını zaman geçirmeden bir takım suçlayıcı açıklamalar yapmasını anlayamadık."

Hayatını kaybedenlerin definleri yapılırken, maden içinde kalmış işçiler varken acıyı deşme, acı üstünden siyaset yapmanın sorunu daha da büyüttüğünü belirten Özgenç, kaos çıkarmanın hiç kimseye faydası olmayacağını, cenazeler daha toprağa verilmeden eylemler yapılmasının iyi niyetle bağdaşmadığını dile getirdi.

Özgenç, "Soma'da ölen insanların ve ailelerinin eyleme değil duaya ve desteğe ihtiyaçları var, Soma için eylem değil maddi ve manevi yardım gereklidir. İşçisi, işvereni dahası  toplum olarak hep beraber elbirliği içerisinde yaraları sarmalıyız" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement