Soma'ya Giden CHP Heyeti Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Giden CHP Heyeti Anlatıyor

Soma\'ya Giden CHP Heyeti Anlatıyor

Soma'ya giden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Çok kötü burası Fidan gibi çocuklar önümüzden çıkıyor.

14.05.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'ya giden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Çok kötü burası Fidan gibi çocuklar önümüzden çıkıyor. Can pazarı burası. Allah kimseye göstermesin" dedi.

CHP, Soma'daki maden faciasının ardından Soma'ya heyet gönderdi.

ANKA'ya konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Çok kötü burası Fidan gibi çocuklar önümüzden çıkıyor. Can pazarı burası. Allah kimseye göstermesin" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de, "Kaza olarak değerlendirmek gerekir. Aileler çok tedirgin bekleyiş içinde" diye konuştu.

ANKA'ya konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de, "Burası perişan, can pazarı. Dün saat 5 gibi haber aldık. Geldik buraya. 11'den itibaren madendeyiz. İlk saatlerde madenden yaralı da çıkıyordu, cansız beden de çıktı. İlerleyen saatlerde ölü sayısı artmaya başladı. Gece 3 gibi tamamı cansız geliyordu" dedi.

Ölü sayısı konusunda da Özel, "200 küsur kişi morgda, 80 kişi için ceset torbaların hazırlandığı söylenmişti. 50-60 kişinin cesetlerine ulaşıldığı söyleniyor. Sayının 300-340'a ulaşacağı söyleniyor. Korkunç bir görüntü var" dedi.

Eksikliklerin giderilmemiş olmasına tepki olduğunu ifade eden Özel, "Maden ocaklarında 15 yaşında bir çocuk işçi çıktı. Sigortasız işçilerin olduğu söyleniyor" dedi.

Soma'daki maden ocaklarına ilişkin komisyon kurulmasına yönelik 6 ay önce araştırma önergesi verdiğini, ancak 29 Nisan'da reddedildiğini ifade eden Özel, "Komisyon kurulmasını maden ocaklarının araştırılmasını istemiştik. Eksikliklerin tespiti için önemli olacaktı. Böyle bir komisyon zamanında kurulmuş olsaydı gerçekten caydırıcı olabilirdi. Kazanın tam nedeni henüz ortaya çıkmadı" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Soma'ya Giden CHP Heyeti Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement