Somali'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Somali'deki Silahlı Saldırı

Somali\'deki Silahlı Saldırı

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden, THY’ye güvenlik hizmeti veren firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan toprağa verildi.

29.05.2014 15:46

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, THY'ye güvenlik hizmeti veren firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan, son yolculuğuna uğurlandı.

Saadettin Doğan için Selimiye Camisi'nde öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı, askeri tören düzenlendi. Musalla taşına konulan Saadettin Doğan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başında saygı nöbeti tutulurken, aile üyelerine ayrılan yerde de babası Raif, annesi Şehnaz, eşi Sabiha ve oğlu Ulaş Doğan ile diğer aile üyeleri, taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından Doğan'ın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu ve bando eşliğinde askeri tören düzenlendi.

Doğan'ın tabutu daha sonra cenaze arabasına konularak, Güzeltepe Mahallesi'ndeki Boğaziçi Alevi Kültür Derneği'ne getirildi. Burada Doğan için helallik alındı, dualar edildi.

Doğan'ın cenazesi buradaki törenin ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törenden notlar

Törene, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Zekeriya Demircioğlu, Somali Maliye Bakanı Abdullahi Muhammed Nur, Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Abdülkadir Nur, Somali'nin İstanbul Fahri Konsolosu Sermet Çetin, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Doğan'ın eski silah arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, THY, SAT ve SAS Grup Komutanlığı'nın da bulunduğu kurum ve kuruluşların çelenk gönderdiği törende, Saadettin Doğan'ın fotoğrafı, törene katılanların yakalarına asıldı.

Bu arada hükümeti adına törene katılan Somali Maliye Bakanı Nur, Doğan'ın ailesine başsağlığı diledikten sonra yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını ve saldırganların bulunarak adalete teslim edileceğini söyledi. Ailenin ve Türk halkının acısını paylaştığını belirten Nur, saldırının Somalililer tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Çetin de, saldırıyı terörist bir eylem olarak niteleyerek, benzer acıların yaşanmaması için, güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi.

Somali'de THY'ye güvenlik hizmeti veren firmanın aracına 27 Mayıs'ta başkent Mogadişu'da silahlı saldırıda bulunulmuş, Doğan olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Diğer yandan Emekli Albay Nurittin Koç için de aynı camide cenaze namazı kılındı ve askeri tören düzenlendi. Koç'un cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement