STK'lar İdam Kararına Tepki İçin Meydana İniyor - Son Dakika
Güncel

STK'lar İdam Kararına Tepki İçin Meydana İniyor

STK\'lar İdam Kararına Tepki İçin Meydana İniyor

Urfa'daki sivil toplum kuruluşları Mısır'daki idam kararlarına tepki için bugün meydana iniyor.

18.05.2015 11:03

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararına tepki göstermek için bugün meydana iniyor.

TEPKİLER ARDI ARDINA GELDİ

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'ye, Yusuf El Karadavi'ye ve çok sayıda İhvanı Müslüm üyesine verilen idam kararına bir tepki de İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilciliği'nden geldi. Dün sabah namazını Dergah Cami'nde kılan vakıf üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar namaz çıkışında karara tepki gösterdi. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Genç İHH üyesi İbrahim Şeker "Sisi'ye lanet yağdırıyoruz ve Müslümanları birlik ve beraberliğe davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının hemen ardından Suriyeli tanınan alim Dr. Atiye Wıheybi ise Arapça dua etti. Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklamasından sonra kalabalık sessizce dağıldı.

RUHA-DER'DE KARARI KINADI

Mursi ve beraberindeki 106 kişiye idam kararı verilmesini kınayan diğer bir adres ise RUHA-DER oldu. Dernek yaptığı açıklamasında "Bu kararı kınamak için RUHA-DER olarak Şanlıurfalı STK'ların destek vereceği basın açıklaması düzenliyoruz. Bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi binasının önünde saat: 12.30'da basın açıklaması düzenlenecektir. . Basın açıklamasına hakkında idam kararı verilen Muhammed Mursi Döneminin Enformasyon Bakanı Sallah el-Matewally de katılacaktır" denildi.

MEMUR SEN, TEPKİ İÇİN MEYDANA İNİYOR

Karara en sert tepkiyi veren bir diğer isim ise Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun oldu. Coşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı insanlığın vicdanını kanatmıştır. Bu karar, uluslararası kamuoyunun tepki vermesi gereken ve insanlığın vicdanına sığmayan, darbeci zihniyetin zalimliğini tescilleyen bir karardır.

Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan bir sivil toplum kuruluşu olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, kin ve nefretinin dışavurumu olan bu kararını tanımıyor, kararı verenleri kınıyor; vicdan sahibi tüm insanları ve uluslararası kuruluşları bu karara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. Memur-Sen ve ilimizdeki STK'larla birlikte Pazartesi günü saat 12.30 da Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde basın açıklaması yapılacaktır" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel STK'lar İdam Kararına Tepki İçin Meydana İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement