Su Kayıp ve Kaçakları Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Su Kayıp ve Kaçakları Çalıştayı

Su Kayıp ve Kaçakları Çalıştayı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, "Toplum, ödemesi gereken su bedelini ödemiyor."

01.04.2013 12:08

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, "Toplum, ödemesi gereken su bedelini ödemiyor. Herkesin kullandığı suyun miktarını bilmesi ve ödemesi gerekiyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteğiyle ilgili tarafların bir araya geldiği "Su Kayıp Kaçakları" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, Türkiye'deki su kayıp ve kaçaklarının takibi, kontrolü ve önlenmesi amacıyla hazırlanan taslak yönetmelik masaya yatırıldı. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 30 Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, DSİ ve Sulama Birlikleri temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Bakanlık olarak su kaynaklarının korunmasına ilişkin önemli çalışmalarının olduğunun belirtti. Yeryüzündeki sular kadar yer altı sularının da korunması gerektiğini söyleyen Akca, yurtdışından örnekler vererek, ABD'nin kirlettiği yer altı sularını temizlemek için büyük bir çaba sarf ettiğini kaydetti. Su kullanımlarının kayıt altına alınması gerektiğine dikkat çeken Akca, "Toplum, ödemesi gereken su bedelini ödemiyor. Herkesin kullandığı suyun miktarını bilmesi ve ödemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Suyun verimli kullanılması konusunda alınabilecek tedbirlere de değinen Akca, suyu çok kullanan sanayilerin teşvik edilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Örneğin Konya'da şeker pancarı üretimini teşvik etmeyeceksiniz. Bunun üretimine izin vermeyeceksiniz" diye konuştu. Akca, "Suyun verimli kullanılması için etkili su yönetimi şarttır" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Su Kayıp ve Kaçakları Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement