Sudan Basını: Avrupa'nın Aslanı Erdoğan - Son Dakika
Güncel

Sudan Basını: Avrupa'nın Aslanı Erdoğan

Sudan Basını: Avrupa\'nın Aslanı Erdoğan

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da öldürülen Esma için akan gözyaşları Sudan basınında geniş yer buldu.

29.08.2013 11:10  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkın yanı sıra basının da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sudan'da günlük ulusal gazetelerin hemen hepsinde Başbakan Erdoğan'a dair bir habere rastlamak mümkün.

TAM SAYFA GÖRÜNTÜLENDİ

Sudan'ın ulusal gazetelerinden Ed-Dar, 28 Ağustos nüshasında Başbakan Erdoğan'a tam sayfa ayırarak, Mısır'daki olaylara karşı duyarlılığını ele aldı. Başbakan Erdoğan'ın ÜLKE TV'ye konuk olarak Mısır'da yaşananları değerlendirmesi gazetede geniş yer bulurken, Erdoğan'ın Muhammed el-Biltaci'nin kızı Esma'ya yazdığı mektuba verdiği tepki haberin ana konusu oldu.

"MERHAMETİ GÖSTEREN GÖZYAŞLARI"

Erdoğan'ın ağladığı üç fotoğrafa yer verilirken, habere "Başbakan Erdoğan'ı ağlatan hazin ağıt" başlığı atıldı. Başbakan Erdoğan'ı ağlatan videonun Müslüman Kardeşler tarafından da yayınlandığının hatırlatıldığı yazıda, Arap okuyucuların da yorumlarına yer verildi. Yapılan bazı yorumlar ise "Başbakan Erdoğan'ın sahip olduğu bu kalp inceliği Müslüman liderlerin hiç birinde yok", "Merhameti gösteren gözyaşları" şeklinde yer aldı.

"AVRUPA'NIN ASLANI ERDOĞAN"

Sudan'da başta Erdoğan olmak üzere Türklere karşı büyük bir ilgi ve sevgi gözleniyor. Bölgede açılan Türk okulları, hasteneleri ve yetimhaneleri başta Sudan devleti olmak üzere halk nezdinde takdirle karşılanıyor. Kimse Yok mu Derneği'nin Sudan'ın hemen her bölgesine giderek afetzedelere yardım etmesi Türkiye'ye olan ilgiyi artırırken, ülke genelinde Türkiye'nin imajına olumlu katkıda bulunuyor.

TÜRKİYE DENİNCE AKLA 'ERDOĞAN' GELİYOR

Sudan halkının Türkiye denince aklına ilk olarak "Erdoğan", "İstanbul" ve "Kardeş" kavramları geliyor. Başkent Hartum'da Başbakan Erdoğan'ın resim ve posterlerine sıkça rastlanırken, şehrin işlek caddelerinden birinde yer alan "Avrupa'nın aslanı Erdoğan" yazısı ve resmi ilk dikkati çekenlerden biri oldu.

Erdoğan'ın konuşmasından alınan fotoğraf ve Türk Bayrağı'nın yer aldığı duvardaki "Avrupa'nın aslanı Erdoğan" ifadesi Sudan halkının Türkiye'yi sahiplenmesinin örneklerinden sadece biri.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan Basını: Avrupa'nın Aslanı Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement