Sümer Ezgü'den Burdur Gölü Türküsü - Son Dakika
Güncel

Sümer Ezgü'den Burdur Gölü Türküsü

Sümer Ezgü\'den Burdur Gölü Türküsü

Sanatçı Sümer Ezgü, su kapasitesinin 3'te 1'ini son 35 yılda kaybeden, Türkiye'nin 7'nci büyük gölü ve 14 Ramsar alanından biri olan Burdur Gölü için bestelediği 'Dayan Burdur Gölü Dayan' türküsünü, ilk defa Göle Yas Belgeseli'nin galasında seslendirdi.

15.06.2015 12:12

Sanatçı Sümer Ezgü, su kapasitesinin 3'te 1'ini son 35 yılda kaybeden, Türkiye'nin 7'nci büyük gölü ve 14 Ramsar alanından biri olan Burdur Gölü için bestelediği 'Dayan Burdur Gölü Dayan' türküsünü, ilk defa Göle Yas Belgeseli'nin galasında seslendirdi.

Ekosistemi Koruma ve Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği, Burdur'daki kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 2 yılda çekilen, yönetmenliğini Şafak Türkel'in yaptığı Göle Yas Belgeseli'nin gala gösterimi, Burdur Gölü kenarında yapıldı. Galaya Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ile Burdurlular katıldı.

Belgeselin çekimine maddi katkı verenlere plaket verilmesinin ardından yerel şarkıcı Hacı Ali Yılmaz ile soprano Selva Erdener sahne aldı. Burdurlu sanatçı Sümer Ezgü de Burdur Gölü için bestelediği 'Dayan Burdur Gölü Dayan' türküsünü ilk defa galada seslendirdi.

Sümer Ezgü, "Doğa işleri bir grup maceraperest insanın işi değildir. Doğa işleri hepimizin işidir. Bu coğrafyada hepimiz yaşıyoruz" dedi. Vali Hasan Kürklü, Burdur Gölü'nün kent için ortak değer olduğunu vurgularken, "Gölün yaşaması, canlılığın devam etmesi, yeniden canlanması için tüm Burdur seferber oldu. Böyle bir amaca hizmet etmenin ayrı bir güzelliği var. Şafak beye ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burdur Gölü'ne farkındalık yaratılması konusunda çok ciddi adımlar atılıyor. Birliktelik olunca sinerji oluşuyor ve bunun sonucunu görebiliyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de 1971 depreminden bu yana ilk defa gölün bu yıl 12 santim yükseldiğini kaydetti.

Belgesel çekimine destek veren Ekosistemi Koruma ve Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği Başkanı Süleyman Faki ise gölü kurtarmak için 2 yıl önce çalışma başlatıldığını hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Göle Yas Belgeseli'nin gösterimi yapıldı.

TÜRKÜNÜN SÖZLERİ

Uyan insanoğlu uyan,

Doğanın sesini duyan,

Dayan Burdur gölü, dayan,

Bilinçsizlik sana kıyan

Dereleri bırakalım,

Damla ile sulayalım

Kanallarla ulayalım

Dayan Burdur gölü, dayan

Bilinçlendik gayrı, dayan - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sümer Ezgü'den Burdur Gölü Türküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement