'Suriye'de Tehlikeli Sulara Giriyoruz' - Son Dakika
Güncel

'Suriye'de Tehlikeli Sulara Giriyoruz'

\'Suriye\'de Tehlikeli Sulara Giriyoruz\'

Milliyet yazarı Semih İdiz, Türkiye- Suriye arasındaki siyasi ilişkiyi irdeledi. İddiasına göre Türkiye...

01.11.2011 09:08  Güncelleme: 09:09

Yabancı gazeteler ve ajanslar, son günlerde Türkiye'nin Esad rejimine karşı silahlı mücadeleye başlayan Suriyeli muhalifleri kanatlarının altına aldığını duyuruyorlar.

İddiaya göre muhaliflerin kurduğu "Hür Suriye Ordusu (HSO)" mensupları, sığındıkları Türkiye'den Suriye güvenlik güçlerine karşı saldırılar düzenleyip tekrar Türkiye'ye dönüyorlarmış.

Bu iddiayı köşesine taşıyan Milliyet yazarı Semih İdiz "Bu iddia doğru ise Türkiye'nin daha önce girmediği tehlikeli sularda yüzmeye başladığını söylemek mümkün." yorumunu yaptı.

İdiz'e göre Ankara, Suriye ordusundan kaçan subaylara "insani amaçla" sığınma hakkı tanıdığını inkâr etmiyor".

Türkiye'ye sığınan ve "Hür Suriye Ordusu"nun komutanı olduğunu iddia eden Albay Riyad el Esad da, Habertürk'ten Amberin Zaman'a konuşurken, Türkiye'den silah yardımı almadıklarını somut ifadelerle söylemiş. Esad, "Türkiye bize sadece insani yardım sağlıyor ve bizi koruyor" demiş.

Ancak, Baas rejimine karşı silahlı mücadeleye başlayan bir örgütün komutanı olduğunu söyleyen kişinin, "Türkiye bizi koruyor" sözü bile Şam'ı kızdıracak ve konuyla ilgili spekülasyonu körükleyecek niteliktedir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Suriye'de Tehlikeli Sulara Giriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement