Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Uluslararası İlişkiler Kulübünce "Suriye krizi ve Türkiye'ye olan yansımaları" konulu konferans düzenlendi.
ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Çakmak, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, yaptığı konuşmada, Suriye krizinin bir halk ayaklanması olarak başladığını anımsattı.
"Arap baharı" denilen Arap ülkelerinin önemli bir kısmında etkisini sürdüren bir süreç olduğunu anlatan Çakmak, şöyle konuştu:
"Biraz da bunun etkisiyle daha fazla demokrasi daha fazla insan hakları isteyen bir grup insan ayaklandı. Suriye'de ayaklanma dönüştürecek bir alt yapı vardı. İnsanları ayaklanmaya sevk eden önemli unsurlardan biri de 'Arap baharı' dediğimiz sürecin yaşanmasıydı. Meseleyi kriz haline dönüştüren iyice işin içinden çıkılmaz hale getiren süreç muhaliflerin Esad'ın gitmesini istemesi, buna karşın Esad yanlıları ise ne olursa olsun Esad'ın kalması yönünde tavır sergilemeleriydi. Bu şekilde karakterize ettiğimizde ise çok büyük bir krize dönüştüğünü bölgesel hatta küresel bir krize dönüştüğünü görmekteyiz."
Son Dakika › Güncel › Suriye Krizi ve Türkiye'ye Olan Yansımaları' Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?