Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek: "ABD ve BM müdahale ederse Suriye bölünür. Biz bunların müdahalelerini istemiyoruz"

20.09.2013 13:40

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarına ilişkin, "ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) müdahale ederse Suriye bölünür. Biz bunların müdahalelerini istemiyoruz" dedi.

Aksaç Otel'de basın toplantısı düzenleyen Öztek, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın, dış güçlerin karıştırmasıyla meydana gelen olaylarla baş başa kaldığını belirterek, "Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Öztek, Suriye'de yaklaşık 2,5 yıldan beri kaos yaşandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Suriye'deki olaylar küçük eylemlerle başladı, büyüdü ve içinden çıkılmaz bir olay olarak iç savaşa doğru gitti. Suriye'nin başında zalim bir Esed var. Olaylar her geçen gün tırmanıyor. Kimyasal silah kullanılıyor, kim kullanırsa kullansın kınıyor ve tasvip etmiyoruz. Sonuçta masum insanlar ölüyor ve olaylar sadece Suriye'yle sınırlı kalmıyor, Türkiye'ye de yansıyor."

ABD ve BM'nin Suriye'ye girmesinin huzur değil Irak'ta olduğu gibi sıkıntı getireceğini savunan Öztek, 2 milyon Suriyelinin yurdunu terk ettiğini, Türkiye'ye sığınanların sayısının 500 binin üzerinde olduğunu bildirdi. Öztek, "ABD ve BM müdahale ederse Suriye bölünür. Biz bunların müdahalelerini istemiyoruz. Buradaki sorunu İslam ülkeleri çözebilir" dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinen Öztek, "Bu eylemler başlangıçta çevreyi koruma altına almaya yönelik başladı, daha sonra çevreye zarar vermeye başladılar. Gün ayrılık günü değil, birlik günüdür" diye konuştu.

Latif Öztek, çözüm sürecine ilişkin de şunları söyledi:

"Çekilme başladığı günden beri PKK'lıların yüzde 20'si çekildi, yüzde 80'i hala çekilmedi. Çözüm süreciyle ilgili biz daha önce de söyledik. Akacak kan duracaksa, refah ve huzur gelecekse biz parti olarak destekliyoruz. PKK'lıların dış desteklerinin ve ekonomik desteklerinin öncelikle kesilmesi gerekiyor." - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement