Suriyeli 9 Kaçak, Ege Denizinde Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli 9 Kaçak, Ege Denizinde Aranıyor

Suriyeli 9 Kaçak, Ege Denizinde Aranıyor

Bodrum'dan yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışırken şiddetli rüzgarla batan tekneden denize düşüp kaybolan 3'ü kadın 9 Suriyeli kaçak, aranmaya devam ediliyor.

30.12.2014 14:18  Güncelleme: 14:33

Bodrum'dan yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışırken şiddetli rüzgarla batan tekneden denize düşüp kaybolan 3'ü kadın 9 Suriyeli kaçak, havadan, karadan ve denizden yapılan çalışmalarla aranmaya devam ediliyor.

Tamamı Suriyeli 11 kaçak, geçen pazar günü saat 19.00 sıralarında, Gümüşlük açıklarından balıkçı teknesiyle denize açıldı. Yunanistan'ın Pserimos Adası'na giden grubun üzerindeki bulunduğu tekne yola çıktıktan 30 dakika sonra, şiddetli lodosta alabora oldu. Grup içinden Hassam Kwatm (30) ile Abdullatif Zennarri (34), yaklaşık iki saat yüzerek Yalıkavak ile Turgutreis arasındaki Çavuş Adası'na çıkmayı başardı. Ertesi gün balıkçıların fark ettiği Hassam Kwatm ile Abdullatıf Zennarri, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Bitkin kaçaklar, Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ardından Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.

Kayıp 3'ü kadın 9 kaçağı bulmak için dün gün boyu süren çalışmalar, bugün de sürdü. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dört bot ve bir helikopterle Turgutreis, Gümüşlük ve Yalıkavak bölgesini denizden ve havadan, jandarma ekipleri de kıyı şeridinde karadan arama çalışması başlattı. Dün kaçakları çıktıkları adada fark eden balıkçılardan Fikret Dursun, "Sabah ada üzerinde iki kişiyi gördük. Hava rüzgarlıydı. Hemen Sahil Güvenliğe haber verdik" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli 9 Kaçak, Ege Denizinde Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement