Suriyeli Çocuklara Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklara Eğitim Desteği

Esenler'de hayata geçirilen "Yaz Anaokulları Programı" çerçevesinde Suriyeli çocuklara okul öncesi eğitimi veriliyor.

17.08.2016 16:42

Esenler'de hayata geçirilen "Yaz Anaokulları Programı" çerçevesinde Suriyeli çocuklara okul öncesi eğitimi veriliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Siemens ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programla, Suriyeli çocukların okula başlaması için "eşit bir fırsat" sağlanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Proje kapsamında, İstanbul Esenler'de bulunan 5-6 yaş grubundaki Suriyeli çocuklar için 9 haftalık bir yaz okulu programı oluşturuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu amaçla tahsis ettiği bir okulda 4 sınıf, kaliteli bir ana sınıfında olması gereken fiziksel standartları karşılayacak şekilde donatıldı.

Eğitimlerin AÇEV uzmanları ile Suriyeli ve Türk öğretmenler tarafından verildiği program çerçevesinde, öncelikle bu sınıflarda görev alacak eğiticilerin eğitimi gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, çeşitli okul öncesi eğitim faaliyetleriyle çocukların okula hazırlık becerileri desteklenip, Türkçe dil desteği veriliyor. Ayrıca, çocukların ve ailelerin psikososyal destek ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, uzman psikologların yardımıyla ailelere bilgilendirmeler yapılıyor. Program sayesinde, Suriyeli mülteci çocukların okula hazırlık ve Türkçe dil yetersizliğinden kaynaklanan eğitimden geri kalma ve okulu bırakma riskinin de en aza indirilmesi hedefleniyor.

İlk etapta 5-6 yaş grubunda bulunan 60 Suriyeli çocuğun faydalandığı program 9 Eylül'de sona erecek.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın, Suriye'den Türkiye'ye sığınmış ve zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan ailelerin çocukları için eğitim hakkının sürdürülmesinin projedeki öncelikleri olduğunun altını çizerek, "Bu noktadan hareketle, okula başlama yaşındaki mülteci çocukların örgün öğretime hazır olmalarını sağlayacak, onlara okul öncesi sözel ve sayısal becerileri kazandıracak bir okul öncesi eğitim programı uyguluyoruz. Projemize verdiği destekle çocuklara okul hayatına eşit bir başlangıç yapma fırsatını sunan Siemens'e katkılarından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklara Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement