Tabiatın Kalbi'nde Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Tabiatın Kalbi'nde Yürüyüş

Tabiatın Kalbi\'nde Yürüyüş

Bolu Belediyesi 'Tabiatın Kalbi Bolu' sloganıyla doğal güzelliklerini öne çıkarırken, doğa yürüyüş parkurları oluşturdu.

09.11.2014 14:34

Bolu Belediyesi 'Tabiatın Kalbi Bolu' sloganıyla doğal güzelliklerini öne çıkarırken, doğa yürüyüş parkurları oluşturdu. Bolu ve ilçelerinde toplam 161.5 kilometrelik doğal yürüyüş parkuru oluşturulurken, doğa tutkunları sonbaharın tüm güzelliklerinin ortaya çıktığı ormanlarda, sararıp dökülen yaprakların üstünde, derelerin seslerini dinleyerek yürümenin keyfini çıkarıyor.

Her mevsim ayrı güzel olan Bolu'da 'Tabiatın Kalbi Bolu' sloganıyla doğal güzelliklerin tanıtımı için çalışmalar yapılıyor. Yedigöller, Gölcük, Abant'ı ile tanınan Bolu'da diğer doğal güzelliklerin de tanınması için çalışmalar yapılırken, doğa yürüyüş parkurları oluşturuldu. Yedigöller yolu üzerinde bulunan Karadere'de 10 kilometrelik, Çakmaklar Yaylası'nda 13 kilometrelik, Gölcük'te 13 kilometre, Şirinyazı'da 10 kilometre, Yeniçağa'da 22,5 kilometre, Bölücekkaya'da 16 kilometre, Çubuk Gölü'nde 5 kilometre, Amanlar'da 10 kilometre, Seben Kınıkçı Kanyonu'nda 23 kilometre ve Mengen Şirinyazı'da 39 kilometre olmak üzere toplam 161.5 kilometrelik doğa yürüyüş parkuru oluşturuldu.

Bugün Karadere Doğa Yürüyüş Parkuru'ndaki yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yürüyüşe katılırken, yerlere dökülen yaprakların üzerine basarken çıkan sesler ve derelerin sesi yürüyüşe katılanlara müthiş keyif yaşattı. Bin 50 rakımlı Karadere'de 10 kilometrelik parkurda yürüdükten sonra semaverlerde yapılan çaylar içilerek sohbetler edildi.

DOĞA CENNETİ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun doğa cenneti olduğunu söyleyerek, "Bolu'da bin 500 kilometrelik bir yürüme parkuru üzerinde çalışıyoruz. Şu anda şekillenmeye başladı. Spor, sağlık ve doğa ile iç içe olmak özel bir duygu. Bolu bir doğa cenneti ve biz de bunun için 'Tabiatın Kalbi' demişiz. Gelecekte Bolu ili turizm kenti ise ve turizm cenneti olacaksa biz bu yürüyüşü sadece Bolulular olarak değil, Türkiye'de ki herkes tarafından ziyaret edilecek, dinlenme ve konaklama alanlarının da tanzim edildiği bir Bolu'yu yavaş yavaş oluşturmaya çalışıyoruz. Öyle yürüyüş yollarımız var ki bizim, ancak Amerikan filmlerinde görebileceğiniz kanyonlarımız, yollarımız var. 4 yıldır bu yürüyüş yolları ile ilgili çalışıyoruz. Ama sadece yürüyüş yolları da değil, bize ait ağaçlar, çiçek türleri ve Bolu'da yaşayan doğal hayvanların da rahatlıkla izlenebileceği mekanların da hazırlanması ile ilgili çalışmalar da yürütüyoruz" dedi.

BOLU KABINA SIĞMAYACAK

Bolu'nun doğası ile öne çıkmış bir il olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Buraya gelen insanın bu doğadan sonuna kadar istifade etmesi lazım. Doğa deyince aklınıza ne geliyorsa bunların tamamını burada yaşayacak. Yaz ve kış olarak da bütün etkinliklere sahip olacak bir merkez haline dönüşecek. Ben inanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde biraz daha öne çıkacak çalışmalar olacak. Bolu artık kabına sığmayacak ve dünya kenti haline dönüşecek. Bunu Bolu'da bilmeyen kalmayacağı gibi dünyaya tanıtmanın yollarını da bulacağız. Bolu özel bir kent ve dünyada dört mevsimin doyasıya yaşandığı başka bir kent bulamazsınız. Sloganımızda şu şekilde oluştu 'Tabiatın Kalbi Bolu'. Gölcük için ben kalbin merkezi diyorum." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tabiatın Kalbi'nde Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement