Tahrir Devrimin 2. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tahrir Devrimin 2. Yıldönümünü Kutluyor

Tahrir Devrimin 2. Yıldönümünü Kutluyor
25.01.2013 17:14

Muhalifler ile polis arasında çatışmalar yaşanıyor.

Muhalifler ile polis arasında çatışmalar yaşanıyor.

İki yıl önce gerçekleşen 25 Ocak Mısır devriminin 2. yıldönümünde 15 siyasi partinin yanı sıra 6 Nisan hareketi, Hıristiyanlar, Kifaye Hareketi ve Altıras grubu, 'Tahrir meydanında devrim devam ediyor' diye toplandılar.

Mısır'ın diğer kentlerinde de hükümet karşıtı gösterileri devam ediyor. Bugün, sabahın erken saatlerinde Tahrir meydanına akın eden muhalifler, Cuma namazını Tahrir meydanında kıldılar. Cuma namazı sonrası protestocular, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi git, hükümet istifa, 'devrim devam ediyor, devrim bütün Mısırlıların sloganları attı.

GÖSTERİCİLER İLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Tahrir meydanında protestolar sürerken, Amerikan Üniversitesi'nin bulunduğu Kayrul Ayn Caddesi'nde de göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Protestocular, polise taş atarken; polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Onlarca kişi yaralandı. Biber gazından etkilenenler arasında küçük çocuklar da var. Bölgede birçok ambulans yaralılar için hazır bulunduruluyor. Dün gece, protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmada 14 protestocu ile 2 polis yaralandı.

Muhalifler, Ramsis'teki El Fetih camisinde, Muhendisin semtinde Mustfa Mahmud camisinden ve Şubra semtinden gruplar halinde Tahrir'e akın etti. Müslüman Kardeşler, Selefiler ve İslami cemaatler gösteriye katılmadı. Öte yandan, El Raşden camisi ve Matar bölgesinde muhaliflerin, İttehidiyye Cumhurbaşkanlığı sarayına yürüyecekleri belirtildi.

Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye de göstericiler El Korniş Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapattı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri İskenderiye'deki çatışmalarda 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu arada dün akşam Port Said kentinde El-Mısri taraftarlarının limanı basması, Kahire'de bir idare merkezinin yakılması ve El-Ehli taraftarlarının zaman zaman polisle çatışması ülke genelinde endişenin artmasına yol açtı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, devrimin yıldönümünün sükünet içerisinde kutlanmasını istedi. Mısırlılardan sağduyulu olmalarını ve taşkınlıklardan uzak durmalar çağrısında bulundu.

Mısır 1. Futbol Ligi'nde, El-Ehli ve El-Mısri (Port Said) takımlarının geçen yıl şubat ayında oynadıkları maç sonrası çıkan olaylarda 74 kişi ölmüş, bin kadar kişi yaralanmıştı. Port Said, olayı mahkemesinin yarın kararı açıklaması bekleniyor. Mahkemenin, adil karar vermemesi halinde fanatik Altıras futbol grubunun, ülkeyi kaosa sürüklemesinden korkuluyor. Altıras grubu 3 gün önce yer altındaki Saad Zağlul metro durağına girerek metroyu 45 dakika trafiğe kapatarak mahkemeye mesaj vermişti.

Mısır'ın İskenderiye, Suveyş, Mahalle, Port Said, Kefruş Şeyh, Dakahliyye ve Feyyüm kentlerinde protestolar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahrir Devrimin 2. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika


Advertisement