Tarihi Kervansarayda Cumhurbaşkanı'na Konser - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kervansarayda Cumhurbaşkanı'na Konser

Tarihi Kervansarayda Cumhurbaşkanı\'na Konser

Cumhurbaşkanı Gül, Kara Mustafapaşa Kervansarayında, ünlü piyanist İdil Biret'in keman virtüözü Cihat Aşkın'a eşlik edeceği özel konseri izleyecek.

23.10.2013 15:54  Güncelleme: 15:56

UFUK KOCAEREN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'nin İncesu ilçesindeki tarihi Kara Mustafapaşa Kervansarayı'nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın, ünlü piyanist İdil Biret ve keman virtüözü Cihat Aşkın'a eşlik edeceği özel konseri izleyecek.

Tarihi İpek Yolu'nda bulunan Kara Mustafapaşa Kervansarayı ve külliyesi, kervanları çetelerin saldırılarından korumak amacıyla, Osmanlı Padişahı 4. Mehmed'in emriyle dönemin Sadrazamı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından 1660 yılında inşa edildi.

Şair Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları" şiirine de ilham kaynağı olan kervansaray, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 milyon liraya restore ettirilerek, özel sektöre kiralandı.

Kervansarayı kiralayan firma, tarihi mekanı başta düğün olmak üzere çeşitli organizasyonlar için kullanıyor.

Giriş kapısında, Kara Mustafa Paşa ve sırtında sepetle yöreye özgü üzümlerden taşıyan kadın heykeli ile savaş topu bulunan kervansarayın, revakları ve kapalı alanları restoran ve kafeterya olarak da hizmet veriyor.

Tarihi kervansaray, 25 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve keman virtüözü Cihat Aşkın'a eşlik edeceği özel konseri izleyecek.

Saat 20.00'da başlayacak konsere yaklaşık 500 kişi davet edildi.

- İncesu Cumhurbaşkanı'na hazırlanıyor

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol da ilçelerine Cumhurbaşkanı Gül'ün gelecek olmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Gül'ün 2004 yılında Dışişleri Bakanı iken de ilçeye geldiğini anlatan Karayol, şöyle devam etti:

"Şimdi ise 25 Ekim Cuma günü tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın vereceği konseri bizzat sayın Cumhurbaşkanımız da izleyecek. İlçemizde Cumhurbaşkanımızı görmek, İncesu halkı olarak bize onur verecek. Bu konuda üzerimize düşen bütün hazırlıkları yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah İncesu halkı ile Cuma günü karşılayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Kervansarayda Cumhurbaşkanı'na Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement