Tarım İşçisi Çocuklarının Sulama Kanalı Keyfi - Son Dakika
Güncel

Tarım İşçisi Çocuklarının Sulama Kanalı Keyfi

Tarım İşçisi Çocuklarının Sulama Kanalı Keyfi

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde, tarım işçilerinin çocukları tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında serinliyorlar.

10.05.2014 14:22  Güncelleme: 10:34

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde, çilek ve domates toplamak için Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'tan gelen tarım işçilerinin çocukları tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında serinliyorlar.

Silifke'de zaman zaman 30 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle serinlemek isteyen küçük çocuklar, kendilerini sulama kanalına atıyor. 'Kanala girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısını dikkate almayan çocuklar, toprağa yatarak güneşlenmeyi de ihmal etmiyor. Çadırlarda banyo yapamadıklarını ve sıcaklardan bunaldıkları zaman sulama kanallarında serinlediklerini söyleyen 12 yaşındaki Oktay Arı, "Sabahları ailemizle birlikte tarlaya çalışmaya gidiyoruz. Çadırlarımızda banyo olmadığı için mecburen kanallarda serinleyerek kendimize geliyoruz. Havalar çok sıcak ve yüzmeyi çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızla hemen, hemen her gün buraya geliyoruz. Sulama kanalı tehlikeli ama buna da mecburuz. Çok sıcak olduğu için ölümü göze alarak serinlemek için kanala giriyoruz. Daha önce bu kanalda birkaç arkadaşımız boğulma tehlikesi geçirdi. Buna rağmen sıcaklara dayanamayıp suya giriyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarım İşçisi Çocuklarının Sulama Kanalı Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement