Taşeron İşçiler İş Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Taşeron İşçiler İş Bıraktılar

Taşeron İşçiler İş Bıraktılar

Yol-İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin, kararların uygulanmadığı gerekçisiyle, bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını belirtti.

20.01.2014 11:54  Güncelleme: 12:00

Yol-İş Sendikası Başkan Yardımcı İsmail Tan, karayollarında taşeron işçisi olarak çalışan, yargı kararlarıyla Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduklarına karar verilen Yol-İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin, kararların uygulanmadığı gerekçisiyle, bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını belirtti.

Tan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de bütün illerde sendikaya üye taşeron işçilerin, seslerini duyurmak amacıyla topluca "Adaleti Arıyoruz" çağrısıyla "vizitiye çıkma" eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tan, karayollarında taşeron işçi olarak çalışanlar hakkında yargı kararlarıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi oldukları yönünde karar verilmesine rağmen, siyasiler tarafından bu kararın uygulanmadığını belirtti. Yargı kararının ayaklar altına alındığını vurgulayan Tan, "8 bin 761 taşeron işçisi davayı kazanmasına rağmen ve Ulaştırma Bakanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne, Maliye Bakanlığı'na, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bankalığı'na müracaatların yapılmasına rağmen kadro verilmiyor. Yargıtay kararı uygulanmıyor. Sendika olarak bu konuda bizim hassasiyetimiz var" dedi.

-"ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ENGELLEDİ"-

Kadro alınmadığı takdirde bu davayı Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini vurgulayan Tan, şunları kaydetti:

"Bir yandan da diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz ancak bunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilhassa engelledi. Biz yargıya gitmişiz ve Mahalli Mahkeme onay vermiş ve davayı Yargıtay'a taşımış ve Yargıtay da bizim lehimize onaylamıştır. Yargıtay kararıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işçileridir diye tescillemiştir. Yargıtay kararları kedilerine intikal ettirilmiştir. Defalarca toplantı yaptık Maliye Bakanlığı da "haklısınız' dedi ancak maalesef siyasi irade son yedi sekiz aydır "kötü örnek teşkil eder' diyerek "yapamayız' diyor. Biz de diyoruz ki bu 600 bin işçiyle bizim alakamız yok. Çünkü onlar daha dava safhasındalar ve daha dava bile açmamış. Bir buçuk yıl önce mahkemelerimizi sonuçlandırdık ve üç yıllık bir mücadelen sonucunda bugün biz bu kadroyla bekliyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Taşeron İşçiler İş Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement