Muğla Orman Bölge Müdürü'nden Tatilcilere Mangal Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Muğla Orman Bölge Müdürü'nden Tatilcilere Mangal Uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürü\'nden Tatilcilere Mangal Uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, vatandaşların ormanlık alanlarda ve 4 kilometre yakınında mangal yakmaması uyarısında bulundu.

22.07.2014 13:40  Güncelleme: 14:33

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Ramazan Bayramı'nda yoğunluk yaşanacak Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde, vatandaşların ormanlık alanlarda ve 4 kilometre yakınında mangal yakmaması uyarısında bulundu.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak 33 yeni orman işçisi, Beldibi Orman Yangınlarına Müdahale İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine katılan Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın turizm potansiyelinin yanı sıra orman varlığı açısından da önemli bir il olduğuna dikkati çekti.

Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde insan hareketinin yoğun olduğuna işaret eden Kara, orman yangınlarıyla ilgili "olağanüstü" bir çaba gösterdiklerini söyledi. Önlemlere rağmen en ufak bir ihmalin felakete dönüşebildiğini söyleyen Kara, "İhmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan insan kaynaklı yangınların önlenmesi için kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Son yıllarda yeşilin ve çevrenin önemi insanlarımız tarafından çok daha iyi anlaşılıyor" dedi.

- Ormanın 4 kilometre yakınında bile yasak

Kara, Ramazan Bayramı tatilinde ormanlık alanlarda piknik yapmak ve aracıyla giderken mola vermek isteyenler olacağına da değindi. Vatandaşlara mangal yerine, soğuk sandviç gibi yiyeceklerle piknik yapmaları önerisinde bulunan Kara, şöyle konuştu:

"Orman alanlarında ve ormanlara 4 kilometreye kadar olan mesafede ateş yapmak yasak. Bu yasağa uymayanlara idari para cezası veriliyor. Gördüğümüzde, ihbar geldiğinde ve denetimlerde rastladığımızda gerekli işlemleri yapıyoruz. Ancak 1 milyon 160 bin hektarlık bir alanda bekçiyle polisiye tedbirlerle bunun tamamen önüne geçebilmek mümkün değil. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Araçlarında seyir halindeyken veya yol kenarlarında durduklarında tatilcilerin dışarıya sigara izmariti atmamalarını hatırlatıyoruz."

Muğla genelinde bu yıl çıkan 92 orman yangınında, 24 hektarlık orman alanının zarar gördüğü bildirildi.

İşçiler, sertifika töreninin ardından yangın helikopteriyle nakil eğitimi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla Orman Bölge Müdürü'nden Tatilcilere Mangal Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement