TBMM Başkanı Kahraman'ın Sırbistan Temasları - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman'ın Sırbistan Temasları

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı şapeli ziyaret etti.

24.10.2017 21:30

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı şapeli ziyaret etti.

Kahraman ve beraberindeki heyet, Belgrad'daki temaslarının ardından başkentin yaklaşık 70 kilometre kuzeyindeki Karlofça'ya geçti.

Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya, Lehistan ve Venedik arasında 1699 yılında Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı şapelde Kahraman'a 2. Viyana Kuşatması ve sonuçları ile anlaşmaya dair bilgi verildi.

Her devlet temsilcisinin ayrı bir kapıdan şapele girdiğinin belirtilmesi üzerine Kahraman, Osmanlı'nın hangi kapıdan girdiğini sordu. Kahraman, kapının gösterilmesi üzerine, bu kapının dışında beraberindekilerle anı fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Novi Sad'a geçen Kahraman, Voyvodina Özerk Bölgesi Parlamento Başkanı Istvan Pastor ile bir araya geldi.

Pastor, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmada, Kahraman ve beraberindeki heyeti Novi Sad'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini söyledi.

Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin oldukça iyi durumda olduğunu ifade eden Pastor, bu bağlamda görüşmede çeşitli konuları ele alacaklarını belirtti.

TBMM Başkanı Kahraman da iki ülke arasında güzel bir ilişki bulunduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle ilişkilerin daha ileri boyuta taşınacağını aktardı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin istenen seviyede olmadığının altını çizen Kahraman, Sırbistan'a yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına yönelik prosedür ve bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasını istedi. Kahraman, "Bizler yol açacağız ki o yolda yürünsün." dedi.

Pastor daha sonra Kahraman ve beraberindeki heyet onuruna öğle yemeği verdi.

Tuna Nehri'ne hakim bir tepedeki bir restoranda verilen yemeğin ardından Kahraman, bir süre Tuna Nehri'ni izledi.

TBMM Başkanı Kahraman\'ın Sırbistan Temasları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman'ın Sırbistan Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement