TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni Anayasa çalışmasının gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda fırsatlar sunduğunu bildirdi.
Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın ve gazetecilerin gelişmiş demokrasinin en önemli organlarından olduğunu vurguladı.
Çiçek, gazetecilerin haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahip olduklarına dikkati çekerek, yasalara ve evrensel etik kurallara uygun olarak halkın haber alma hakkının yerine getirilmesine hizmet ettiklerini ve kamuoyu adına denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine katkı sağladıklarını belirtti.
Gazetecilerin savaş koşullarında, doğal afetlerde ve her türlü zor şart altında görevlerini yapmaya ve haberlerini halka ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
"Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır. Gazeteciliğin mesleki kural ve etik ilkelerinin kökleştirilmesi de bu mesleğin saygınlığının artırılmasına katkı sunacaktır.
Günümüzde medya organları çeşitlenmiş; internet medyasından elektronik medyaya kadar geniş bir yelpazeye kavuşmuştur. Bu nedenle, gazetecilerin de çalışma alanları genişlemiştir. Bu hız içerisinde gazetecilik dünyanın en dinamik mesleklerinden biri haline gelmiştir.
Hayattan haberdar olmamızı sağlayan gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda herkesin duyarlı olması gerektiği inancındayım. Yürütmekte olduğumuz yeni anayasa çalışması da gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda bize fırsatlar sunmaktadır.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, tüm gazetecilere başarılar ve esenlikler diliyorum."
Muhabir: Esin Işık
Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM
Son Dakika › Güncel › TBMM Başkanı'ndan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?