TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika
Güncel

TBMM'de Basın Toplantıları

TBMM\'de Basın Toplantıları

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "milletvekillerini izleten, tehdit eden bir Bakan olduğunu" savundu.

09.11.2012 14:25

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "milletvekillerini izleten, tehdit eden bir Bakan olduğunu" savundu.

Kesimoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi gerektiğini, tasarının, Anayasa ve İçtüzük'e aykırı olduğunu öne sürdü.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "milletvekillerini izleten, tehdit eden bir Bakan olduğunu" savunan Kesimoğlu, "Başımıza bir şey gelirse faili belli" ifadesini kullandı.

Şahin'in, biber gazının insan sağlığına zararlı olmadığı yönünde açıklamaları olduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Sayın Bakan, bu gazı basın mensuplarının önünde kendine sıkar mı-" diye sordu.

Kesimoğlu, Şahin'in, 29 Ekim'de Ankara'da yaşanan görüntülerle anılacağını belirterek, Şahin'in gaflarıyla tanınan bir Bakan olduğunu söyledi.

Kesimoğlu, Şahin'in "gaf"larının yer aldığını iddia ettiği "İdris Naim Şahin, Böyle Buyurdu Bakan" başlığıyla bir broşür dağıttı. Broşürde, Şahin'in Angelina Jolie ile bir fotomontajına da yer verildi.

Kesimoğlu, broşürden yoğun talep üzerine 5 bin tane bastırdıklarını kaydetti.

-MHP'li Türkoğlu:

-"Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı, ülkeyi

uçuruma doğru götürmektedir"

TBMM (AA) - 09.11.2012 - MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın, ülkeyi uçuruma doğru götürdüğünü öne sürdü.

Türkoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini savundu.

Tasarının, İçişleri Bakanlığını, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının, muhtarların talebi olmadığını söyleyen Türkoğlu, "Tasarı, Oslo'da verilen sözlerin yerine getirilmesidir" dedi.

Türkoğlu, tasarının, ülkeyi uçuruma doğru götürdüğünü; Türk yönetim sisteminin üzerine yaslandığı merkezi kontrol ve üniter özelliklerin, aşama aşama elenme ve eritilme riskiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement