Tecrübelerini Paylaşarak, Eğitimdeki Başarıyı Artıracaklar - Son Dakika
Güncel

Tecrübelerini Paylaşarak, Eğitimdeki Başarıyı Artıracaklar

Tecrübelerini Paylaşarak, Eğitimdeki Başarıyı Artıracaklar

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimdeki kalitenin daha da artması için organize edilen ve yaklaşık 5 bin öğretmene verilmesi planlanan "Meslekte Tecrübe Paylaşımı" semineri başladı...

14.11.2013 13:33

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimdeki kalitenin daha da artması için organize edilen ve yaklaşık 5 bin öğretmene verilmesi planlanan "Meslekte Tecrübe Paylaşımı" semineri başladı.

Erzurum Barosu Salonu'nda düzenlenen seminerde, merkez ilçeler Yakutiye, Aziziye ve Palandöken'deki okullardan yaklaşık 400 öğretmen katıldı. Uzun yıllar görev yapan öğretmenler, Erzurum'un eğitimde daha başarılı olması ve ilk sıralarda yer alması için bugüne kadar edindikleri tecrübeleri, meslektaşlarıyla paylaşacak.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, burada yaptığı konuşmada, her ilçede her branştan 20'şer öğretmeni seminere çağıracaklarını, bu öğretmenlerinde kendi arasında istişarenin ardından dört öğretmen seçeceğini söyledi.

Seçmelerin ardından, "Mesleki Tecrübe Paylaşım Günleri" adı altında toplanacaklarını ifade eden Bilge, "Hep başka şeyler konuşuyor olabiliriz. Öğretmenin konuşacağı tek şey var, eğitimdir ama sonuçta biz de insanız. Arzu ediyoruz ki iki, üç hafta boyunca beyin jimnastiğiyle 5 bin öğretmenimizle Erzurum'un eğitimi adına bir çalıştay yapalım. Bu maksatla böyle bir seminer düzenledik" diye konuştu.

Dört ana başlıkta tecrübe paylaşımı olacağının altını çizen Bilge, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri 'eğitim-öğretimde öğretmenin en verimli olması adına şifreler nelerdir?' 20 arkadaşım kendi arasından çıkacak, 'şu ablamız, şu abimiz, şu kardeşimiz bu hususta önümüze geçsin kabul ediyoruz. Bunun söylediği her şeye biz varız' diyecek. Bu öğretmenin özelliğini nasıl istiyoruz. Siz dört öğretmeni seçtiniz, biz bu görevi verdik. Daha sonra hizmetiçi eğitim enstitüsünde yine seminerler yapacağız. Örneğin, tarih branşında bir öğretmen çıkıp, en iyi şekilde nasıl ders işlediğini anlatacak. 40 dakika bunu anlatacak. Tarih dersinin çocuğun en verimli şekilde alabileceği şekilde nasıl anlatılmalı, öğretmenin davranışından, iletişiminden tut, öğrencinin o günkü psikolojik yapısından, ödevine kadar bütün ayrıntıları anlatacak."

Erdemli insan yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bilge, "Biz ilim ve irfan sahibi vatandaş, birey yetiştirmek istiyoruz. Esas hedefimiz, vatanını milletini seven, öz değerlerine bağlı insan yetiştirmektir. Kendisi için değil, halkı için vatandaşı için yaşayan insan modeli, insanlarda, topluluklarda huzuru, sevgiyi ve mutluluğu getirir. Bu da orda bereketi, her alanda yani bilimde, teknolojide, sevgide, verimde, muhabbette her alanda katlayarak artırmış olur" dedi.

Bilge, "Bizim çocuklarımızın akademik başarısını, zirveye çıkarma adına bir çalışmayı yürütürken esas zihnimizin arka tarafında, yüzde 100 hedefimiz biraz önce söylemiş olduğumuz bir öğrenci veya insanın yetişmesine vesile olmak" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tecrübelerini Paylaşarak, Eğitimdeki Başarıyı Artıracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement