Ted Ankara Koleji'nde Ataol Behramoğlu Dinletisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ted Ankara Koleji'nde Ataol Behramoğlu Dinletisi

Ted Ankara Koleji\'nde Ataol Behramoğlu Dinletisi
22.03.2013 20:49

TED Ankara Koleji'nde düzenlenen etkinlikte şair Ataol Behramoğlu, TED Kolejlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

TED Ankara Koleji'nde düzenlenen etkinlikte şair Ataol Behramoğlu, TED Kolejlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Gecede Behramoğlu'na müzisyen Haluk Çetin eşlik etti.

TED Ankara Koleji tarafından düzenlenen etkinlikte şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin, öğretmen ve velilerle buluştu. Şiir ve müzik dinletisinin bir arada sunulduğu programda şair Behramoğlu, İlkbahar, Göre, Hapishanede Bir Sabah Türküsü, Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar, Kirazlı Mescit Sokağı, Türkiye; Üzgün Yurdum, Güzel Yurdum, İstanbul ve Toprağa Düşen adlı şiirlerini okudu. 'Hapishanede Bir Sabah Türküsü' şiirini Maltepe Cezaevi'nde yattığı sırada yazdığını dile getiren Behramoğlu, o dönemlere ait anılarını da dinleyenlerle paylaştı.

Behramoğlu, 'Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar' adlı şiirini okurken, "Bu şiiri Deniz'e, Hüseyin'e, Yusuf'a, 1970'li yıllara hitap ediyorum tabi namuslu kalanlara" diyerek şiirine devam etti. İstanbul şiirlerinin Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerine benzediğini söyleyen Behramoğlu, hem vicdanın hem de paranın bir arada olmadığına dikkat çekti. Şair Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin, şiirleri ve müzik dinletisi ile TED Ankara Kolejlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ted Ankara Koleji'nde Ataol Behramoğlu Dinletisi - Son Dakika


Advertisement