Tekirdağ'da Atatürk'ün Harf İnkılabını Uygulayışına Dair Tiyatral Sunum Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Atatürk'ün Harf İnkılabını Uygulayışına Dair Tiyatral Sunum Yapıldı

Tekirdağ\'da Atatürk\'ün Harf İnkılabını Uygulayışına Dair Tiyatral Sunum Yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi ve harf inkılâbının kabulünün 87. yılı dolayısıyla, Tekirdağ’da harf inkılabı uygulamalı tiyatral sunumla gösterildi.

23.08.2015 14:19

Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişi ve harf inkılabının kabulünün 87. yılı dolayısıyla, Tekirdağ'da harf inkılabı uygulamalı tiyatral sunumla gösterildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin 87. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlik kapmasında belediye binasında Atatürk'ün Harf İnkılabını Uygulayışına Dair Tiyatral Sunum gerçekleştirdi. Sahneye halkı selamlayarak çıkan temsili Mustafa Kemal Atatürk, izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı. Yılmaz İçöz sahnesinde düzenlenen tiyatro oyununa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, tarih profesörü İlber Ortaylı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro oyunundan önce konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,"Harf inkılabının Tekirdağ'da başlamış olması ve Tekirdağlıların kolay ve hızlı bir şekilde yeni Türk harflerini yazıp öğrenmeleri Tekirdağ çağdaş Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ayrıcalıklı kılmıştır. Harf inkılabının atıldığı bu şehirde yaşamaktan dolayı büyük ve onur ve mutluluk duyuyorum. Tekirdağ halkı atasına minnettardır ve minnettar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk'ün Tekirdağ'a ziyareti ve harf inkılabının 87'inci yılını kutluyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Atatürk'ün Harf İnkılabını Uygulayışına Dair Tiyatral Sunum Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement