Teröre Cumhuriyet ile Tepki - Son Dakika
Güncel

Teröre Cumhuriyet ile Tepki

Teröre Cumhuriyet ile Tepki

İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi, Zafer Haftası'nda başlayacak etkinliklerle teröre tepkisini ortaya koymaya hazırlanıyor.

27.08.2012 17:37

İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi, Zafer Haftası'nda başlayacak etkinliklerle teröre tepkisini ortaya koymaya hazırlanıyor. Karşıyaka Belediyesi, "Karşıyaka, Cumhuriyeti'ne sahip çıkıyor" başlığıyla gerçekleştireceği etkinlik programı ile artan terör olaylarına Cumhuriyetin değerleri konusunda mesaj verecek.

Karşıyaka'dan yakacakları kıvılcımın volkana dönüşmesi dileğiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, tüm İzmirliler'e "Sessiz kalmayın, izleyen olmayın, bayrağınızı alıp gelin" çağrısında bulundu.

Latife Kanım Köşkü Anıevi'nde düzenlediği basın toplantısında 29 Ağustos ile 10 Kasım arasını kapsayacak etkinlik dizisi hakkında bilgi veren Başkan Cevat Durak, şöyle konuştu: "Ülkemizin içinden geçmekte olduğu dönemde, destansı bir kurtuluş mücadelesinin eseri Cumhuriyetimizin değerlerinin tartışılmaya açılmasını, hırpalanıp örselenmeye çalışılmasını büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Terör artık günlük yaşamımızın içine kadar girdi. Bu tablo karşısında sessiz kalamazdık. Düzenleyeceğimiz kitlesel etkinliklerle dosta düşmana gücümüzü gösterirken, sergiler, paneller, söyleşiler ve spor etkinlikleriyle de Cumhuriyetimizin değerlerinin önemi hakkında farkındalık yaratmaya çalışacağız"

"Karşıyaka Cumhuriyeti'ne Sahip Çıkıyor" sürecinde ilk kıvılcım 29 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.00'de Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda düzenlenecek "İzmir Ata'sına Cevap Veriyor" etkinliği ile atılacak. "İşte Biz Cumhuriyeti Böyle Kurduk" kısa film gösteriminin ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunacağı etkinliğe katılan onbinler bir ağızdan "Gençliğin Ata'sına Cevabını" okuyacak. Gece Edip Akbayram konseri ile sona erecek.

Tüm İzmirliler'i Cumhuriyetimize sahip çıkmak üzere Karşıyaka'da düzenlenecek etkinliklere davet eden Durak, 29 Ağustos akşamındaki etkinlik için de "Sessiz kalmayalım, izleyen olmayalım, bayrağımızı alıp gelelim. Cumhuriyetimize sahip çıkma sorumluluğu hepimizin" çağrısında bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröre Cumhuriyet ile Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement