Ticaret İçin Ciddi Sermaye Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Ticaret İçin Ciddi Sermaye Gerekiyor

Ticaret İçin Ciddi Sermaye Gerekiyor

E-ticaret'in 1-2 milyon dolarlık yatırımla birkaç 100 milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi algılandığını söyleyen Doğan Online Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Resimleri çekerim, internete koyarım, satarım, diye bir şey yok."

25.09.2013 18:07

E-ticaret'in 1-2 milyon dolarlık yatırımla birkaç 100 milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi algılandığını söyleyen Doğan Online Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Resimleri çekerim, internete koyarım, satarım, diye bir şey yok. Ciddi sermaye gerekiyor" dedi.

ZİRVE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İnternet dünyasının en önemli konferanslarından biri olarak kabul edilen 'Webrazzi Summit 2013' kapılarını açtı. Türkiye'ye yön veren kurumsal firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı zirve yoğun ilgi gördü. İstanbul'daki The Swissotel Bosphorus'ta gerçekleştirilen 'internet zirvesi'nde Hanzade Doğan Boyner, moderatör Arda Kutsal'ın 'Hepsiburada.com'un finansal sonuçlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Online alışveriş sitesi Hepsiburada.com'un cirosunu yüzde 50'den fazla artırdığını belirten Hanzade Doğan Boyner, "Bu yıl çok ciddi yatırım yaptık. Bu yatırıların meyvesini 2014'te alacağız. 2014'te 1 milyar liralık ciroyu geçeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de e-ticaret'in büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Doğan Online Başkanı Hanzade Doğan Boyner, bu yüzden Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketi Hepsiburada.com'a ciddi yatırım yaptıklarını söyledi. Yatırımların meyvesini 2014 yılında alacaklarını söyleyen Hanzade Doğan Boyner, "2014'te 1 milyar liralık ciroyu aşacağız" dedi. E-ticaret girişimcisi olmak isteyenlere 'sermaye' uyarısı yapan Hanzade Doğan Boyner, "E-ticaret sermaye yoğun bir sektör. 1-2 milyon dolar yatırım yapıp birkaç 100 milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi bir algı var. Resimleri çekerim, sipariş alırım, 10 gün sonra gönderirim, diye bir şey yok. Bu olmuyor. Ciddi sermaye isteyen bir sektör" diye konuştu.

YATIRIMLARA HIZ VERDİK

Hanzade Doğan Boyner, Hepsiburada.com'un her ay 1 milyon adetten fazla ürün sattığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "2014'te 1 milyar TL ciroyu yakalayacağız. Türkiye'de e-ticaret alışveriş pazarında hala küçük bir paya sahip. Pazarın en büyük oyuncusu olarak bunda bizim de sorumluluğumuz var. Belki bazı yatırımlarda geç kaldık. Ama bu yıl başladığımız agresif yatırım stratejisiyle büyümeye katkı yapacağımızı düşünüyorum."

HİZMET BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

"Karlılık artışımız gerçekten iyi. Rakamlara baktığımız zaman biz ayda 1 milyondan fazla ürün satıyoruz. Ciroda da yüzde 50'nin üzerinde büyüyoruz. Hepsiburada.com Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketi. Ama daha yeni başlıyoruz. Türkiye'de daha yüksek bir potansiyel var. Bizim için önemli olan sadece rakamlar değil. Fiyatta rekabetçi olmayı da önemsiyoruz. Hepsiburada.com müşterisine her zaman en doğru fiyatı verecek. Ama tek hedefimiz bu değil. Birinci önceliğimiz hizmet kalitesi."

KARGO ŞİRKETLERİNE DE ÇOK FAZLA İŞ DÜŞÜYOR

Sipariş verilen ürünlerin yüzde 70'ini iki saat sonra kargoya verdiklerini belirten Hanzade Doğan Boyner, "E-ticaret sektörünün gelişmesi için kargo şirketlerine de çok iş düşüyor. Sabah kargoya verdiğimiz bir ürün bazı bölgelerde aynı gün dağıtılırken, bazı bölgelerde ertesi güne kalabiliyor. Bu anlamda kargo şirketlerinin de hizmet seviyelerini artırması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

MEMNUN EDEMEDİĞİMİZ MÜŞTERİ KALMAYACAK

Son yıllarda Hepsiburada.com için çok yoğun yatırım yaptıklarını belirten Hanzade Doğan Boyner, daha agresif bir yatırım dönemi içinde olduklarını söyledi. Hanzade Doğan Boyner, "2014 yılında yatırımlarımızın meyvesini yiyeceğiz. 2014'te asıl hedef alışveriş yapan herkesin mutlu olduğu bir Hepsiburada.com yaratmak. Memnun edemediğimiz müşteri olmayacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ticaret İçin Ciddi Sermaye Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement