Tika, Afgan Kaymakamları Eğitiyor - Son Dakika
Güncel

Tika, Afgan Kaymakamları Eğitiyor

Tika, Afgan Kaymakamları Eğitiyor

TİKA ve Cevizcan İl İmar Ekibi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projede, Türk idari sistemi ve siyasi yapısı, ilçe yönetimi ve kaymakamın görevi, yetki ve sorumluluklar, stratejik yönetim, insan hakları, ulusal kamu performans yönetimi, yeni kamu yönetimi, kamu güvenliği, kriz yönetimi konularında eğitim verilecek

05.10.2013 14:33

TİKA, Afganistan'ın Sar-i Pul vilayetindeki kaymakamlara idari yeteneklerinin arttırılması amacıyla eğitim verecek.

Cevizcan Valilik binasında düzenlenen Cevizcan İl İmar Ekibi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile hazırlanan projenin açılış programına Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, İl Emniyet Müdürü Fakir Muhammed Cevizcani, Sar-i Pul Vali Yardımcısı Abdulgafur Destyar, Türkiye İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Dr. Selahattin Ateş, Adana Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) Başkanı Mustafa Erdeviren, TİKA Cevizcan İl İmar Ekibi Koordinatör Yardımcısı Turan Gül ve PRT Eğitim Danışmanı Namık Kemal Yıldız katıldı.

Vali Baymurat Koyunlu programın açılış konuşmasında, Türkiye'nin Afganistan'a birçok alanda yardım ettiğini, söz konusu eğitim programının de yerek yönetimler için faydalı olacağını belirtti.

Başmüfettişi Dr. Selahattin Ateş de Türk-Afgan dostluğundan bahsederek, Afgan halkının da bir gün huzura kavuşacağını söyledi. Afgan halkının, Türkiye'nin İstiklal Savaşı'nda yaptığı yardımları unutmadıklarının altını çizen Ateş, tam bağımsız bir Afganistan için ellerinden ne gelirse yapacaklarını kaydetti. Ateş, "Bizim atalarımız Horasan'dan Anadolu'ya göç etmişler, bu yüzden biz de buraya geldiğimizde ata vatanımıza geldiğimizi hissediyoruz" dedi.

PRT Başkanı Mustafa Erdeviren ise Türk halkının Afgan halkına olan yardımlarının daimi olduğunu, bu yardımları herhangi bir beklenti içinde olmadan gerçekleştirdiğini aktardı. Erdeviren, bu güne kadar, Sar-i Pul ve Cevizcan'dan toplam 677 personele kapasite geliştirme eğitim verildiğini, Türkiye olarak TİKA aracılığıyla, Cevizcan ve Sar-i Pul vilayetinde 15 okul yapıldığını vurguladı.

Projede, Türk idari sistemi ve siyasi yapısı, ilçe yönetimi ve kaymakamın görevi, yetki ve sorumluluklar, stratejik yönetim, insan hakları, ulusal kamu performans yönetimi, yeni kamu yönetimi, kamu güvenliği, kriz yönetimi konularında bir vali yardımcısı, 6 kaymakam ve 6 il müdürü olmak üzere 13 yöneticiye 5-11 Ekim tarihleri arasında eğitim verilecek. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika, Afgan Kaymakamları Eğitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement