Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Gabon'un başkenti Libreville'de tadilat halinde olan Nombake Mescidi'nin halıları yenilendi.
Afrika'da faaliyetlerine devam eden TİKA, Gabon'un başkenti Libreville'de bulunan Nombake Mescidi'nin halılarını yeniledi. Müslümanlar'ın azınlıkta olduğu Libreville'de Müslümanlar'a hizmet veren Nombake Mescidi'nin yetkilileri, mescidin halılarının yenilenmesi konusunda TİKA'dan destek talebinde bulundu. Nombake Mescidi'nin halılarının yenilenme töreni, TİKA mensuplarından oluşan bir heyetin de katılımıyla gerçekleştirildi. Törende söz alan mescit imamı, maddi yetersizliklerden ötürü mağdur olduklarını, TİKA tarafından yapılan yardımdan dolayı çok memnun oldukları belirterek, TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.
Söz konusu mescit şehrin en işlek ticari merkezlerinin ve dükkanlarının kümelendiği Nombake semtinde bulunuyor ve özellikle de Müslüman esnaf tarafından yoğun olarak kullanılıyor. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Tika'dan Gabon'da Mescide Donanım Desteği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?