Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 20 yıldır radyo, televizyon ve sinema alanında Moğol sanatçılarının yetiştirildiği tek devlet kurumu olan Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesinde, medya anabilim dalı dersleri için ihtiyaç duyulan modern bir multimedya laboratuvarı kurdu.
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, hayata geçirilen projeyle yaklaşık 900 öğrenciye yükseköğretim ve eğitim hizmeti veren Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesine beş adet özel çizim bilgisayarı ve bununla ilgili ekipman temin edilerek modern multimedya laboratuvarı kuruldu.
TİKA'nın sağladığı desteğin, Moğolistan genelinde hızla gelişen medya alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesine katkı sağlaması ve bu alanda eğitim hizmeti veren Kültür ve Sanat Üniversitesinin eğitim kapasitesinin artırılmasına olumlu etki etmesi bekleniyor.
Moğolistan'da medya sektörünün desteklenmesi, öğrencilerin yaratıcı zekasının artırılması, bu alanda dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli elemanların yetiştirilmesine faydalı olacağı düşünülen proje çerçevesinde kurulan laboratuvar öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Multimedya laboratuvarının açılış törenine Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Altantsetseg, Kültür ve Sanat Araştırma Enstitüsü Başkanı Baatarkhuu, Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi Dekanı Odsuren, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulan Batur Program Koordinatörü Veysel Çiftçi ile Moğol öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.
Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Altantsetseg konuşmasında, Moğolistan ve Türkiye arasında kökleri çok eskilere dayanan tarihi ve kültürel bağlar olduğunu vurguladı.
Moğolistan'da son yıllarda birçok yeni televizyon ve radyo kurumu kurulduğunu ifade eden Altantsetseg, bu doğrultuda medya alanında çalışacak elemanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Altantsetseg, ülkenin geleceği olan öğrencilere yaptığı önemli katkı için TİKA'ya ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.
TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, TİKA'nın Moğolistan'da eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar hemen hemen her sektöre çeşitli projeleri hayata geçirdiğini belirterek küreselleşen dünyada medya sektörünün öneminden bahsetti.
Genelde dünyada özelde Moğolistan'da medyanın doğru ellerde olmasının sağlanmasının önemine işaret eden Er, projeye konu olan multimedya laboratuvarının sektörün gelişmesi ve eğitimli, bilgili öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacağından emin olduğunu ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Tika'dan Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesine Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?