Tika'dan Ünlü Türk Denizcisi Adına Kütüphane - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Ünlü Türk Denizcisi Adına Kütüphane

Tika\'dan Ünlü Türk Denizcisi Adına Kütüphane

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapımı ve onarımı tamamlanan Cezayir-2 Üniversitesi Türkoloji Bölümünün Barbaros Hayrettin Paşa Kütüphanesi hizmete açıldı.

30.01.2014 18:20

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapımı ve onarımı tamamlanan Cezayir-2 Üniversitesi Türkoloji Bölümünün Barbaros Hayrettin Paşa Kütüphanesi hizmete açıldı.

Cezayir 2 Üniversitesi bünyesinde bulunan Yabancı Diller Fakültesi içerisinde kurulu Türkoloji Bölümünün onarımını ve teknik ekipmanlarını sağlayan TİKA, Cezayir ve Türk halklarının arasındaki bağları güçlendirmek için bir adım daha attı. Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphaneyi, Türkoloji bölümüne kazandıran TİKA, iki ülke arasındaki tarihi miras Barbaros Hayrettin Paşa'yı yaşadığı topraklarda andı. Kütüphanenin açılmasıyla, Yabancı Diller Fakültesi bünyesindeki bölümler içerisinde Türkoloji bölümü kendisine ait kütüphanesi olan tek bölüm oldu.

TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Cezayir-2 Üniversitesi işbirliğinde faaliyete geçen bölümün açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci, Cezayir-2 Üniversite'si Dekanı Prof. Dr. Hamid Hamisi, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa ve Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Cezayir-2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamisi, Osmanlı'dan bu yana devam eden ortak kültürün Türkoloji bölümünün açılmasıyla daha ileriye taşınacağına inancım tam olduğunu söyledi.

Türkiye Cezayir Büyükelçisi Keçeci de Barbaros Hayrettin Paşa'nın iki ülke arasındaki değerine vurgu yaparak, "Burada tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Türkoloji bölümünün açılması, 500 yıllık ortak tarihi olan iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri bir safhaya taşınmasıdır" diye konuştu.

Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şekip Binhafri ise bölümün 85 öğrenciyle 2 ay önce eğitim hazırlıklarına başladığını belirterek, söz konusu bölümün açılışında desteklerini esirgemeyen TİKA'ya teşekkürlerini sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Ünlü Türk Denizcisi Adına Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement