Timur Noyan: "Bursaspor'un Sorunu Gelirle Giderin Bilinmemesi" - Son Dakika
Güncel

Timur Noyan: "Bursaspor'un Sorunu Gelirle Giderin Bilinmemesi"

Timur Noyan: "Bursaspor\'un Sorunu Gelirle Giderin Bilinmemesi"

Bursaspor'un 16 Mayıs'da yapılan genel kurulunda başkan adayı olan Timur Noyan, yeşil beyazlı kulüpte yaşanan sıkıntılarla çözüm yollarını değerlendirdi.

18.12.2015 13:04

Bursaspor'un 16 Mayıs'da yapılan genel kurulunda başkan adayı olan Timur Noyan, yeşil beyazlı kulüpte yaşanan sıkıntılarla çözüm yollarını değerlendirdi.

Bursaspor'un en büyük sorunun gelir ile giderinin tam olarak bilinmemesi olduğunu belirten Timur Noyan, "Bugünkü durum, Bursa'dan nemalanmak için birçok kişinin verdiği hasarlardır. Bunu çok iyi bilmek ve görmek lazım" dedi. Timur Noyan, bu konuda şöyle dedi:

"Futbol Federasyonu'ndan 60 milyon TL geliyor. Kulübün personel gideri ile geliri 30 milyon lira. Kalan para ile borçların ödenmesi, faizlerin verilmesi ödemelerin gerçekleşmesi mümkün değil."

Bursaspor'un şu anda yaşananları hak etmediğini dile getiren Timur Noyan, Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip olan yeşil beyazlı takımın şu anda kadrosunda Serdar Aziz dışında kendi yetiştirdiği bir başka oyuncunun vitrinde olmadığını söyledi. Timur Noyan, altyapıdan yetişen futbolculara Bursaspor'un dışında Avrupa kulüplerinin kıymetini bildiğini, kulübün kendi futboclularına sahıp çıkması gerektiğine işaret etti.

"YÖNETİMLER ŞEFFAT OLMALI"

Bursaspor'un gelir ve giderinin tam olarak bilinmemesinin sıkıntının başında geldiğini belirten Timur Noyan, şöyle devam etti:

"Herşey şeffaf olmalı. Yaptığınız her şeyi daha önce bazı eski başkanlar döneminde yapıldığı gibi noterle belirlenmeli. Yapılan tüm harcamalır komisyonlara kadar bildirilmeli. Bunlar yapılırsa, sorun yok. Bugün Bursaspor'un vergi dahil ne kadar borcu var, bilinmiyor. Kısa ve uzun vadeli ödemeler soru işaredi. Bunların hepsinin bilinmesi ve yapılandırılması lazım. Böyle olursa kimse kimsenin arkasından konuşmaz, konuşamaz."

"YÜKSEK KREDİLER ALINIYOR"

Yönetimin bankalardan yüksek faizle kredi çektiğini, önümüzdeki aylarda yüksek faizlerle yeni kredilerin çekilebileceğini öne süren Timur Noyan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Faizler yüzde 20'lerde. Bu da kulübün bir yıllık geliriyle personel giderlerinin faize gitmesi demektir. Bugün Bursaspor'un elindeki futbolcuları satması gerekiyor. Tabiki satılabiliyorsa. Satılamıyorsa bunlarla yaşamayı öğrenmesi gerekecek. Maalesef yeşil beyazlı kulüp bugün nemalanmak için bir çok kişinin verdiği hasarı ödüyor. Bunu çok iyi bilmek ve görmek gerekiyor."

BAŞKAN ADAYINDAN MAL VARLIĞI ALINMALI

Bursaspor'da başkanlık yapacak kişilerin mal varlığı beyanının belirtmesi gerektiğine işaret eden Noyan, bunun yapılmaması halinde bugün yaşananların kaçınılmaz olduğunu, bir sonraki aşamanın ise kulübün borçları ile belediyeye verilip adının ise Bursa Belediyespor olarak değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu iddia etti.

"HAMZA HAMZAOĞLU BU SENE TAKIMI İLK 8 ARASINA SOKMALI"

Timur Noyan, Bursaspor'la sözleşme imzalayan Hamza Hamzaoğlu konusunda da Akhisar Belediyespor'da mütevazi bir bütçe ile büyük işler başaran bir teknik direktörün, performansı ile Bursaspor'u bu yıl mevcut kadro ile ilk 8 arasında yerleştirmesinin başarı olarak kabul edileceğini sözlerine ekledi. Noyan, Hamzaoğlu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespordaki başarısından sonra A milli takımda Fatih Terim ile çalıştı. Gençlerin kazanılmasında ciddi anlamla faydalı oldu. Yaşlı ile gençleri çok iyi kullanabiliyor. Galatasaray'da elindeki kadroyla çok iyi yöneterek 3 kupayı kazandı. Tabi biz buruda büyük fırsat kaçırdık. Başarılı işler yaptı. Bizdeki kadroyu gençlerle bütünleştirip oynatabilecek teknik adam. Bizde, alınan birçok futbolcunun çarpraz bağlarında sorunlar olduğunu duydum. Doğru mu bilemiyorum ama Hamzaoğlu'nun en azından bu sene ilk 8 arasına takımı yerleştirirse başarılı olur." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Timur Noyan: 'Bursaspor'un Sorunu Gelirle Giderin Bilinmemesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement