Tıp Haftası Etkinliklerinin Adresi Ankamall Avm Olacak - Son Dakika
Güncel

Tıp Haftası Etkinliklerinin Adresi Ankamall Avm Olacak

Tıp Haftası Etkinliklerinin Adresi Ankamall Avm Olacak

Sağlık Bakanlığı, bu yıl 'Tıp Haftası' kutlamalarını bir alışveriş merkezinde gerçekleştirecek.

09.03.2013 12:31

Sağlık Bakanlığı, bu yıl 'Tıp Haftası' kutlamalarını bir alışveriş merkezinde gerçekleştirecek. Ankara'nın en büyük alışveriş merkezi Ankamall'daki etkinlikler, toplam 12 hastanenin katılımı ile gerçekleştirilecek.

11-15 Mart tarihleri arasında kutlanacak 'Tıp Haftası' etkinliklerinin açılışı Sağlık Bakanı Müsteşarı Nihat Tosun tarafından yapılacak. Etkinlikler kapsamında açılacak sergide Türkiye'de ilk kalp ameliyatı yapılan cihazlar sergilenecek. Sergide aynı zamanda Padişah Abdülhamit Han'ın doktor çantası, Türkiye'de ilk göz ameliyatı ve muayenelerinde kullanılan el yapımı aletler ve malzemeler sergilenecek. Etkinlikler çerçevesinde bir dizi sağlık taraması da yapılacak Ankamall'da işitme test odası kurulacak ve halka tarama yapılacak.? Ayrıca solunum test cihazları ile ziyaretçilere astım taraması, göz tansiyonu ölçüm ve değerlendirmesi, ağız sağlığı taramaları, zayıflama için akapunktur uygulamaları, kan, şeker ölçümleri yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, hafta kapsamında el cerrahisinde kullanılan el robotunu tanıtacak. Aynı zamanda doktorlar tarafından yapılan resimlerin de sergileneceği etkinliklerde hastane koroları ve tiyatro alanında söz sahibi olan doktorların sahneleyeceği tiyatro gösterileri yapılacak. 11 Mart akşamı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile "Tıp Şöleni" gerçekleştirilecek. Şölende Türk sanat müziği konseri düzenlenecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tıp Haftası Etkinliklerinin Adresi Ankamall Avm Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement