TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Simav'da - Son Dakika
Güncel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Simav'da

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Simav\'da

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 19 Mayıs gecesi meydana gelen 5. 9 büyüklüğündeki depremden sonra yaralar sarılmaya çalışılıyor.

22.06.2011 17:25

İlçeye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilçenin yıllardır özlemini çektiği Simav- Bursa yolunun yapımı ve depremde mağdur olan esnafa sıfır faizli banka kredisi konusunda bakanlardan söz aldı.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) davetlisi olarak ilçeye gelen Hisarcıklıoğlu'nun ilk durağı Simav Belediyesi oldu. Çevre illerin ve ilçelerin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan STSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav'ın başından geçen büyük felaketin hemen sonrasında Türkiye'nin sivil toplum kuruluşlarının ilçenin yardımına koştuğunu, TOBB üyesi odaların bir şekilde ilçeyle bütünleştiğini ve bunu da Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretiyle perçinlediğini söyledi.

'HİSARCIKLIOĞLU ŞANS OLSUN'

Belediye Başkanı Kasım Karahan da, yaşanan afetin, Hisarcıklıoğlu'nun Simav'a gelişi ile bir şansa dönüşmesini ümit ettiğini belirtti. Karahan şunları söyledi:

"Öncelikle Simav esnafının dar boğazdan çıkması konusunda kredi musluklarının açılmasını, turizmin canlandırılması ve ilçemize yeni TOKİ konutlarının kazandırılmasının gerçekleşmesini diliyorum. Simav'ın en değerli potansiyeli olan Eynal Kaplıcalarının termal turizm açısından gelişimi için TOBB tarafından 5 yıldızlı bir otel yapılmasını ümit ediyorum. "

EVLERİ HASAR GÖRENLER KARARSIZ

Deprem sonrasında evleri hasar gören vatandaşlardan bir çoğunun kararsız kaldığını kaydeden Karahan, "Devletimiz TOKİ konutları için depremzedelere sunduğu kolaylığı, evi yıkılmış insanlarımızın kendi arsasına konut yapmasında da sunmalı. Yetersiz kredi vererek mağdur insanlarımızı ek kredi arayışlarına itmemelîler.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Simav'da meydana gelen depremden sonra yaşananları takip ettiğini belirtti. Vatandaşların istek ve taleplerinin gerçekleşmesinin de takipçisi olacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Orta ve ağır hasarlı vatandaşların kredi beklentileri, Sağlık Meslek Yüksekokulu açılması, Organize Sanayi Bölgesinin Organize Sera Bölgesine dönüşümü konularında çaba göstereceğim" dedi.

YOL VE HAVAALANI İHTİYACI

Simav'da termal turizmin gelişmesi için önce yol ve havaalanına ihtiyaç olduğunu kaydeden, İstanbulluyu bölgeye taşıyacak Bursa yolunun açılması görüşüne katıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, cep telefonu ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı arayarak Simav'ın Bursa yolu isteğini hatırlattı. Konferans telefon görüşmesinde Yıldırım'ın, Simav-Bursa yolu yapımı için verdiği müjde alkışlarla karşılandı. Hisarcıklıoğlu, deprem mağduru Simav esnafının Ziraat Bankası ve Halk Bankasından sıfır faizli ve uzun vadeli kredi alabilmesinin yolunu açmak için Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ü de telefonla aradı. Konferans telefon görüşmesinde Bakan Ergün, beklenen kredi konusunda olumlu cevap verince başkanlık makamında coşku alkışlara dönüştü.

ÇADIRKENTİ ZİYARET ETTİ

Belediye ziyaretinden sonra Çadır Kentte Kaymakam Yüksel Ünal ve Afet Acil Durum Yönetim Merkezinden Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç ile görüşen Hisarcıklıoğlu, depremzede vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, TOKİ'nin 5 müteahhit firma ile ilçede konut yapımını hızla sürdürdüğünü, depremin Simavlıları, sivil toplum kuruluşlarını birbirine kenetlediğini görmekten de mutlu olduğunu kaydetti. Rifat Hisarcıklıoğlu daha sonra fakülte, TOKİ konut ve inşaatlarıyla, Eynal ve Simav'da şehir turu atarak Kazcıoğlu Otomotiv tesislerini ziyaret etti. Kazcıoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu'nu doğduğu ilçeye yaptığı yatırım, sağladığı katma değer, istihdam nedeniyle kutladı. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Simav'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement