Trabzon'un Fethinin 556. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Trabzon'un Fethinin 556. Yıl Dönümü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un fethinin 556. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

25.10.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un fethinin 556. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un fetihten sonra Osmanlı devletinin doğudaki en önemli sancağı durumuna geldiğini belirterek, "Tarihimizin en itibarlı şahsiyetlerinden, Fatih Sultan Mehmed Han'ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim Han'ın valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın doğup büyüdüğü Trabzon, tarihindeki bu önemini devam ettirmektedir." ifadelerine yer verdi.

Fetihten 556 yıl sonra şehri, canları ve malları pahasına fethedenlerin çocukları olarak Trabzon'u, Fatih'lerine yakışır bir dünya şehri yapabilmenin azim ve kararı içerisinde olduklarını bildiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Fatih Sultan Mehmed Han, 'Trabzon fethedilmeden İstanbul'un fethi tamamlanmaz' demiştir. Trabzon'umuz tarihiyle barışık ecdat değerlerine saygılı ve bu değerlerine sahip çıkan yönetimlerle tarihteki ihtişamına kavuşacak, siyasi iktisadi ve içtimai yönlerden hak ettiği seviyeye ulaşacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şehrimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Trabzon, ismine layık hale gelmiştir. Trabzon'da yaşamak bahtiyarlıktır. Trabzon, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Trabzon'a hizmet etmek, Trabzon halkının hizmetkarı olmak bizler için büyük onurdur. Bu vesile ile şanlı ecdadımızı rahmetle anıyor, şehrimizin fethini kutluyorum."

Öte yandan Trabzon'un fethinin kutlama programı kapsamında, yarın saat 09.00'da Fatih Parkı'nda bulunan Fatih Sultan Mehmed Han'ın anıtına çelenk sunulacağı, saat 10.00'da Zağnos Burcu önünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerin ardından saat 18.00'de fetih yürüyüşü ile programın son bulacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'un Fethinin 556. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement