Tümgeneral Kır, Şehit Ailelerine Somalili Askerleri Anlattı - Son Dakika
Güncel

Tümgeneral Kır, Şehit Ailelerine Somalili Askerleri Anlattı

Tümgeneral Kır, Şehit Ailelerine Somalili Askerleri Anlattı

Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Fahri Kır, Gaziler Günü münasebeti ile gittiği Şehit Aileleri Derneği'nde Somalili askerlerin içler acısı halini anlattı.

19.09.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Fahri Kır, Gaziler Günü münasebeti ile gittiği Şehit Aileleri Derneği'nde Somalili askerlerin içler acısı halini anlattı. Somali'de milli gelirin 187 dolar olduğunu söyleyen Tümgeneral Fahri Kır, "Şükürler olsun ki, devlet olarak milli gelirimiz 10 bin doların üzerinde" dedi.

Gaziler Günü dolayısı ile Vali Yardımcısı Nusret Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret eden Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Somalili askerlerin durumunu rakamlarla özetledi. Tümgeneral Kır, hükümetler arası anlaşma ile Türkiye'ye gelen Somalili askerlerin GATA'da yapılan muayeneleri sonrasındaki izlenimlerini anlattı. Tümgeneral Fahri Kır, "Somali'de milli gelir 187 dolar. Subaylara baktım, yüzde 26'sının okuma ve yazması yok, astsubayların zaten yok. GATA'da bunlara kan tahlili, idrar tahlili ne varsa yapılıyor, yüzde 66'sına, 'Acil tıbbi müdahalede bulunulması gerekiyor' deniyor. Daha vehameti çoğaltıcı bilgiler var ama vakit kısa. Sonra düşündüm, biz Cumhuriyet'i kurarken aynı vaziyetteydik. Bizim okumuşlarımız vardı ama yeme yok içme yoktu, Tekalif-i Milliye emirleri verilmişti. Somali'de ortalama ömür 40 sene. Hastane yok, doktor yok. Kişi başı geliri 187 dolar olan ülkede bunlar olabilir mi? Bizde Cumhuriyet'i kurarken böyleydik. Bu ağır şartlara rağmen vatan savunması, ülkenin birliği için yeni bir devlet kurup birlikte olabilmek için insanlar fedakarlık yaptı. Kimi şehit oldu, kimi gazi oldu. Bizim gazilerimiz evlerin duvarlarına çakılmış çivi gibi, ana yükü taşıyan kolonlar gibi. Biz gazilerimizi, şehitlerimizi böyle görüyoruz. Şükürler olsun ki bunları atlattık, devlet olarak bizim milli gelirimiz 10 bin doların üzerinde" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tümgeneral Kır, Şehit Ailelerine Somalili Askerleri Anlattı - Son Dakika


Advertisement