Tuncay Özkan'a Mahkemede Yumruk - Son Dakika
Güncel

Tuncay Özkan'a Mahkemede Yumruk

Tuncay Özkan\'a Mahkemede Yumruk

Ergenekon Davası duruşma salonuna gelen Osman Yıldırım, Tuncay Özkan'a saldırmak istedi.

07.05.2012 16:05  Güncelleme: 16:57

Ergenekon Davası'nda duruşma başlamadan önce jandarma eşliğinde salona getirilen tutuklu sanık Osman Yıldırım, Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük'ün üzerine yürüyürek saldırmak istedi.

Bunun üzerine ağzı kapatılan Osman Yıldırım, jandarmalar tarafından dışarı çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın, esas hakkındaki son savunması alınıncaya kadar duruşmalardan men edilmesine hükmetti.

256 sanığın ilk kez bir arada yargılandığı, Ergenekon Davası'nın 177. duruşmasının öğleden sonraki bölümü olaylı başladı. Öğleden sonra duruşma başlamadan önce jandarmalar arasında salona getirilen Osman Yıldırım, Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük'ün üzerine yürüdü.

ÖZKAN: YILDIRIM'IN BANA HUSUMETİ VAR

Duruşmaya verilen arada tutuklu sanık Tuncay Özkan, basın mensuplarına "Osman Yıldırım duruşma salonuna alınırken benim yanımdan geçtiği sırada sırtıma yumruk attı. Yalçın Küçük hocaya da saldırmaya çalışmış ama jandarmalar ağzını da kapatarak duruşma salonundan çıkardılar. Bana saldırma sebebi, Osman Yıldırım hakkında 4 ayrı dava açmam ve bu davalardan birinden 4 ay hapis cezası almasıdır" diye açıklama yaptı.

KÜÇÜK: HERKES SALDIRIYOR, GÜZEL BİR KIZ SALDIRMIYOR

Basın mensuplarının, "Size saldırma nedeni nedir?" diye sorduğu Yalçın Küçük ise "Herkes bize saldırıyor. Güzel bir kız saldırmıyor" diyerek espri yaptı.

DANIŞTAY SANIĞI OSMAN YILDIRIM

Danıştay saldırısı ve Ergenekon davalarından sanık olan Osman Yıldırım'ın, hırsızlık, yaralama, gasp ve adam öldürme suçlarından sabıkası var. Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan'la birlikte çalışan Yıldırım, 5, 10 ve 1 1 Mayıs 2006 tarihlerinde Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'la birlikte Cumhuriyet gazetesi binasına üç ayrı bombalı saldırı düzenledi. Alparslan Aslan, 17 Mayıs 2006'daki Danıştay cinayetini gerçekleştirdiği sırada tutuklanınca birlikte bombalı eylem düzenlediği Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır da gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Danıştay saldırısı hakkındaki davada yargılanan Osman Yıldırım müebbet hapse mahkûm oldu

12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bulunan 27 el bombasının kriminal incelemesi sonucu Cumhuriyet'e atılan el bombalarıyla aynı seriden çıkınca, Danıştay'a düzenlenen saldırı ile ilgili tutuklanan Osman Yıldırım aynı dosya kapsamında savcılara ifade verdi. Osman Yıldırım'ın adı, Ergenekon iddianamesinde tanık olarak geçti. Yargıtay, Danıştay saldırısı davasının kararını bozup davanın Ergenekon ile birleşmesi kararını alınca Osman Yıldırım yeniden yargılanma hakkı kazandı.

Ergenekon Davası, tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural'ın çapraz sorgusu ile devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuncay Özkan'a Mahkemede Yumruk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement