Tunceli'de Patlama - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Patlama

Tunceli\'de Patlama

Tunceli'de yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri toprağa verildi.

01.11.2012 14:08  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli- Ovacık karayolunun 40. kilometresinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Taner Toprak ve Süleyman İşçi'nin cenazeleri toprağa verildi.

Önceki gün Tunceli'nin Ovacık ilçesi, Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu'na erzak taşıyan aracın geçişi esnasına meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybeden Taner Toprak ve Süleyman İşçi'nin cenazeleri ambulanslarla Ovacık ilçesine getirildi. Taner Toprak'ın cenazesinin evinin önüne getirilişi sırasında geçtiğimiz yıl yine terör örgütü PKK tarafından öldürülen İbrahim Ergün'ün eşi Hacer Ergün, cenazeye katılanlara neden yürüyüş yapmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Hacer Ergün, "Neden yürüyüş yapmıyorsunuz, örgütü protesto etmiyorsunuz, korkuyor musunuz? Benim eşimin cenazesinde yürüyüş yapın dedim yapmadılar. Utanmadan kahvehanelerde oyun oynadılar. Benim eşimin tek suçu vardı. O da çalışıp çocuklarına ekmek parası getirmekti. İki göz toprak damlı evde oturuyorum. Eşim çalışmayınca nasıl idare edeceğiz, geçineceğiz. Korkaklar, PKK'yı destekleyenleri lanetliyorum. Başbakana da çağrım var, bu savaşı bu kanı durdurabilir" dedi. Cenazeye katılan sanatçı Metin Kahraman ise, "Eskiden aşiretler dövüştüğü zaman bayanlar yazmalarını atardı kavga biterdi. Bu kavga bizi delirtti, çocuklarımızın ölümü bizi delirtti. Yazmalarınızı atın bu kavga kan dursun" dedi. Kadınlar ardından yazmalarını çıkararak yerlere attı. Taner Toprak'ın dayısı Mehmet Yürek de terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, "Yazdan beri bu kaçıncı ölüm. Parçalayarak önümüze attığınız evlatlarımızın sayısını unuttuk. Eskiden sizi seven ve bağrına basan o halk şimdi yalnızca sizden korkuyor. Sizin dersim halkının yüreğine saldığınız bu korku 1938'de halkın yüreğine salınan korkudan daha derin ve yoğun. Bu Türkiye de en korkak iki il var biri dersim biri Maraş. Gelin örgütlenelim dağa doğru yürüyüp, göğsümüzü siper ederek bu ölümleri durduralım" ifadelerini kullandı.

Taner Toprak'ın cenazesi şehir mezarlığında toprağa verilirken, Süleyman İşçi'nin cenazesi Buzlutepe köyüne götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sanatçı Metin Kahraman ve çok sayıda vatandaş katıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement