Türk Dedektifin Uluslararası Başarısı - Son Dakika
Güncel

Türk Dedektifin Uluslararası Başarısı

Türk Dedektifin Uluslararası Başarısı

İzmir'de faaliyet gösteren özel bir dedektiflik şirketinin sahibi olan Bilal Kartal, internet üzerinden uluslararası sahte ilaç dolandırıcılığı yapan Çinli çeteyi çökertti.

06.11.2012 11:01

İzmir'de faaliyet gösteren özel bir dedektiflik şirketinin sahibi olan Bilal Kartal, internet üzerinden uluslararası sahte ilaç dolandırıcılığı yapan Çinli çeteyi çökertti.

İnternet üzerinden aldıkları zayıflama ilaçları ve bitki tozları sağlıklarını bozan ve ciddi sağlık sorunları oluşan bazı vatandaşlar, Bilal Kartal'a ait özel dedektiflik bürosuna başvurdu. Kendisine müracaat eden müşterilerinin sorunlarını dinledikten sonra kolları sıvayarak araştırmasına başlayan Kartal, müşterilerinin internet üzerinden hangi sitelerden alışveriş yaptıklarını tespit ettikten sonra kendisi de aynı yöntemle merkezi Uzak Doğu'da bulunan internet sitelerine elektronik cihaz ve zayıflama ilacı siparişi verdi. Kendisine verilen ödeme belgelerindeki adresleri inceleyen Kartal, dolandırıcıların Çin'de bulunduklarını tespit etti. Çin'e giderek titiz bir araştırma yapan Kartal, Çin'de bir adres göstererek satışı oradan yaptıklarını iddia eden satıcıların adreslerinin tamamını tespit etti. Ancak tespit ettiği adreslerin ve şahısların kimliklerinin sahte olduğunu belirleyen Bilal Kartal, bu adreslerde bulunan kişilerden elde ettiği bilgiler sonucunda dolandırıcıların bulundukları ülkenin belli olmadığı bilgisine ulaştı. Kartal, tekrar Türkiye'ye dönerek araştırmalarını genişletti.

Araştırmalarını internet üzerinde yoğunlaştıran Kartal, internet üzerinden yapmış olduğu 2 aylık sıkı takip sonucu dolandırıcıların Çin'de adres gösterdiklerini ancak kendilerinin Hong Kong'da bulunduklarını tespit etti. Özel bir ekip kuran dedektif, ekibi ile birlikte Hong Kong'a, oradan Çin'e ve Çin'den tekrar Hong Hong'a giderek yapmış olduğu amansız takip sonucu dolandırıcıların kimliklerini tespit etti. Kartal, elde ettiği bilgileri Hong Kong ve Çinli yetkililerle de paylaştı. Bunun üzerine harekete geçen Çin ve Hong Kong polisi, dolandırıcıların bir kısmını yakalayarak mahkemeye sevk etti. Henüz yakalanamayan dolandırıcıların yakalanması için ise çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

"İNTERNET ÜZERİNDEN GÜVENMEDİĞİNİZ SİTELERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN"

Özel dedektif Bilal Kartal, 4 ay boyunca günde 14 saat internet başında çalışıp, 4 ayda 29 bin kilometre yol katederek iki kıta ve üç ülke üzerde yapmış olduğu araştırmalarının sonucunda dünyanın öbür ucunda da adaletin tecelli etmesini sağladı. İnternet üzerinden alışveriş yapanlara tavsiyelerde bulunan dedektif Kartal, "Kesinlikle internet üzerinden güvenmedikleri sitelerden alışveriş yapmasınlar. Bu sitelere kredi kartı numaralarını vermesinler. Genelde güvenilir olmayan bu şirketler, insanları ölüme götürecek şekilde içerisinde ne olduğu belli olmayan kimyasal maddelerle insanların sağlığıyla oynuyorlar. Kesinlikle internet üzerinden zayıflama tozu, zayıflama hapı gibi bitkisel yazan ilaçları almasınlar. Bunu yapana kadar doktorlarına başvursunlar. Onlar gerekli müdahaleyi yapacaktır" diye konuştu.

Bilal Kartal'dan yardım isteyen B.U. ise, " İnternetten ilaç siparişi vermiştim. Kullandım ama vücudumun çeşitli yerlerinde izler çıkmaya başladı. Doktora gittim ve ilaçlardan dolayı bu izlerin çıktığını öğrendim. Sağlığımla oynayan bu kişileri yakalatmak ve gerekli cezalara çarptırılmasını sağlamak için soluğu Bilal Kartal'ın yanında aldım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Dedektifin Uluslararası Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement