Türk Satrancının Minik İkizlerinden Büyük Başarı - Son Dakika
Güncel

Türk Satrancının Minik İkizlerinden Büyük Başarı

Türk Satrancının Minik İkizlerinden Büyük Başarı

Brezilya'nın Juiz De Fora Mata kentinde 24 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Işıl ve Işık Can kardeşler dünya ikincisi oldu.

06.12.2014 10:13  Güncelleme: 10:19

Işıl Can ve Işık Can kardeşler, Şampiyonada 9 yaş kategorisinde dünya ikinciliğini elde ederek büyük bir başarıya imza atarken, 17 yaş kategorisinde Hilal Öztürk 7'inci, 7 yaş kategorisinde Adar Tarhan ve 11 yaş kategorisinde Kağan Aydınçelebi Şampiyonayı 10'uncu sırada tamamladı.

Toplam 9 tur yapılan Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'na 27 ülkeden 499 sporcu katıldı.

Uluslararası turnuvalardan 260 madalya

Türkiye'de en çok lisanslı sporcuya sahip spor dallarından biri olan satranç, Türkiye'nin önemli uluslararası başarılar elde ettiği bir alan haline geldi. Türkiye İş Bankası'nın, satrancın Türkiye'de yaygın biçimde oynanan kitlesel bir spor ve önemli bir eğitim aracı haline getirilmesi hedefiyle 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu'na ana sponsor olmasından bugüne kadar geçen sürede Batum ile birlikte uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı 260 oldu.

İş Bankası, Türkiye genelinde bu sporun en büyük destekçisi olurken, 2005 yılından bu yana ülkemizde satranç oynayan lisanslı sporcu sayısı 30 binden 455 bine, satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 70 bine, turnuva sayısı 400'den 3.900'e, kulüp sayısı ise 600'den 2.004'e yükseldi. Olanakları sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmak amacıyla ilkokul ve ortaokullarda satranç sınıfları açarak da satranca destek veren İş Bankası, bugüne kadar 11.841 okulda satranç sınıfı açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Satrancının Minik İkizlerinden Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement