Türk ve Amerikalı İş Adamları Toplandı - Son Dakika
Güncel

Türk ve Amerikalı İş Adamları Toplandı

Türk ve Amerikalı İş Adamları Toplandı

Amerikalı ve Türk işadamları, ABD'nin Califonia eyaletinde bir araya gelerek, iki ülkedeki iş fırsatlarını konuştu.

27.09.2012 02:42  Güncelleme: 07:59

Amerikalı ve Türk işadamları, ABD'nin Califonia eyaletinde bir araya gelerek, iki ülkedeki iş fırsatlarını konuştu.

California Türk Amerikan Ticaret Odası (CATA CHAMBER) tarafından "ConnecTA 2012-Türk Amerikan İşinsanları Bağlantı Toplantısı"nın üçüncüsü yapıldı. Los Angeles kentindeki etkinliğe, Türkiye ve ABD'den toplamda 280'den fazla iş adamı ve 200 civarında firma katıldı.

Etkinlikte, Türkiye'den TUSKON'a bağlı Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği

(GESİAD) ve Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKTİF) ile Gebze Ticaret Odası üye ve yönetim kurullarından oluşan 90 kişilik heyet hazır bulundu.

Amerikalı ve Türk iş adamlarını bir araya getiren etkinliklerde, özellikle iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji, biyomedikal, inşaat, turizm ve hizmet sektörleri ön plana çıktı.

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen panellerde, katılımcılara ABD ve Türkiye'deki iş fırsatları anlatıldı. TUSKON ABD Temsilcisi Hakan Taşçı ve Kaya Tax Ceo'su Hakan Kaya, Türkiye'den gelen katılımcılara "ABD'de İş Kurma" konularında sunum yaparken, Los Angeles Ticaret ataşeleri Gürkan Süzer ve Murat Gören de ABD'li iş adamlarını "Türkiyede iş kurma ve devlet teşvikleri" konusunda bilgilendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hayati Çetin tarafından da "Türkiye'deki Enerji Yatırımları, Üretimleri, Tüketimleri ve Devlet Teşvikleri" konulu sunum yapıldı.

ENP Institute Ceo'su Scott Hamilton'un yönettiği çalışma toplantısında da Amerikalı ve Türk iş adamları birebir görüşme fırsatı buldu.

- Facebook, Yahoo ve Intel'e ziyaret-

Etkinlikler çerçevesinde, Türkiye'den gelen heyetler, California eyaletindeki Facebook, Yahoo ve Intel şirketlerinini ziyaret edip, yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Ayrıca, Los Angeles, Long Beach, Orange County, Irvine Ticaret Odaları, California eyalet senatörü Curren Price, ABD'nin en güvenilir şehri olan Irvine'ın Belediye Başkanı Sukhee Kang ve Anaheim Belediye Başkanı Tom Tait ile Canyon Elektrik Enerji Üretim Tesisi ziyaret etti.

Öte yandan, ConnecTA 2012 kapsamında düzenlenen yemeğe de ABD Kongre üyeleri Ed Roce, Joe Baca, Dana Rohrabacher ve Loretta Sanchez'in yanı sıra California eyalet senatörü Alan Lowental ile TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay ile çok sayıda davetli katıldı.

"ConnecTA 2012 Özel Ödülleri", bu yıl Türk Hava Yolları ve Ryan's Express'e verildi. ConnecTA 2012'ye katkılarından dolayı da TUSKON, ENP Institute, Beyond 15, GESİAD, AKTİF, Enerji Bakanlığı gibi kurum ve kişilere özel plaketler sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk ve Amerikalı İş Adamları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement