Türkiye İnovasyon Merkezi Olabilir! - Son Dakika
Güncel

Türkiye İnovasyon Merkezi Olabilir!

Türkiye İnovasyon Merkezi Olabilir!

Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı, yabancı yatırımların Türkiye'ye gelmesi "ekonomiye can verir" dedi.

26.04.2012 18:07  Güncelleme: 22:06

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla bir açıklama yapan TABA/AmCham (Türk Amerikan İşadamları Dernekleri ve Amerikan Ticaret Odası) Başkanı Uğur Terzioğlu, fikri mülkiyet haklarının korunmasının ekonominin hareketlenmesi anlamında önemine vurgu yaparak, "Ülkemizde daha fazla yaratıcı beynin gelişmesini ve bu beyinlerin ürettiklerinin ekonomiyi hareketlendirmesini istiyorsak, fikir haklarının korunmasına destek vermeliyiz.

Fikri mülkiyet haklarının korunması beyin göçünün önlenmesine yardımcı olacağı gibi Türkiye'nin Çin ve Hindistan gibi bir inovasyon merkezi olmasına da katkıda bulunacaktır" dedi.

Fikri Mülkiyet haklarının patentler, ticari markalar, tasarımlar ve telif hakları bağlamında ele alınabileceğini dile getiren Terzioğlu, "Fikri mülkiyet haklarının korunması, Türkiye'ye yatırımcı gruplarını çekeceği gibi, KOBİ'ler de dahil olmak üzere şirketlere, bireylere ve tüketiciye yeni ürünlerin, teknolojilerin ve çözümlerin geliştirilmesine olanak tanır. Özetle fikri mülkiyet haklarının korunması ekonominin canlanması açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

TABA/AmCham'ın ana hedeflerinden birinin de Türkiye'yi bir inovasyon merkezi haline getirmek olduğunu belirten Terzioğlu, "Sadece 2010 yılında Türk Patent Enstitüsü 6 bin 500'ün üzerinde patent verip 42 bin'in üzerinde ticari markayı tescil etti. Bu tür patentler ve ticari markalar mucitleri ödüllendirir, yatırımlarını korur, yeni teknolojileri teşvik eder ve tüketicilere ve genel olarak topluma yararlı yeni ürünler ve hizmetlerin lanse edilmesine yardım eder.

Türkiye fikri mülkiyet kanunu konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştirmesi halinde bu anlamda dünyaya örnek teşkil edebilecek zengin bir potansiyele sahiptir. Bu vesileyle Dünya Fikri Mülkiyet Gününü ve dünyamızı şekillendiren öngörülü mucitleri kutlamak bizi mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İnovasyon Merkezi Olabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement