Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali : Moral Bozan Değil Morali Düzelten Sorumlulukla İş Yapıyoruz - Son Dakika
Güncel

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali : Moral Bozan Değil Morali Düzelten Sorumlulukla İş Yapıyoruz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali : Moral Bozan Değil Morali Düzelten Sorumlulukla İş Yapıyoruz

Çorum'da Türkiye İş Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen 'İş'le Buluşmalar' toplantısı yapıldı.

01.11.2011 19:16

Çorum'da Türkiye İş Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen 'İş'le Buluşmalar' toplantısı yapıldı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Bu ülkede özellikle yaşanılan zor dönemlerde moral bozan değil morali düzelten, iş hayatına bakışı daha pozitif hale getiren bir sorumluluğun büyük oyunculara düştüğünü düşünüyoruz" diyerek, "2011 yılı Haziran ayı itibarıyle 1.5 milyonu aşkın kobi müşterimize kullandırdığımız nakdi krediler toplamı 17 milyar TL'yi geçmiş durumda. Türkiye'nin geleceğine duyulan güvenle şube sayımızda 1200' e yaklaştı" dedi.Türkiye İş Bankası'nın 'İş'le Buluşmalarö toplantısının 26'ncı durağı Çorum oldu. Toplantıda, 'Anadolu Sanayisinde Yeni Dönem' konuşuldu. Anitta Otel'de düzenlenen toplantıya Çorum Valisi Nurullah Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhınçal, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi Başkanı Merih Eskin, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

DEPREM BÖLGESİNDE MOBİL ARAÇLA HİZMETE DEVAM

Toplantıda ilk konuşmayı Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptı. Van'daki depreme değinen Genel Müdür Bali, "Ülkenin zor dönemlerde nasıl bir dayanışma, birlik ve beraberlik ruhuna sahip olduğunun iyi örneğini verdiğimizi düşünüyorum. İş Bankası ailesi olarak çalışanlarımız bazında bir kayıp vermedik. Ama özellikle finansal hizmetlerin böyle dönemlerde de ne kadar kritik öneme sahip olduğunu da gördük. Banka olarak felaketin hemen arkasında ve daha sonraki günlerde gerek şubelerimizde gerekse mobil aracımızda bankacılık hizmetlerine devam ettik" diyerek, "Çünkü nakit paraya erişim böyle zamanlarda en önemli unsurlardan birisi. Yaraları sarmak da önemli. Ayrıca Van'da 100.Yıl Üniversitesi'nde 300 öğrencimizi barındıracak bir yurt yapımı konusunu üniversite ile işbirliği içinde organize ettik. En kısa süre içinde şantiyeyi kurup kısa sürede de tamamlamak hedefindeyiz" dedi.

1952' DE İLK ŞUBE ÇORUM'A AÇILDI

Çorum'un İç Anadolu'dan Karadeniz'e uzanan son derece merkezi stratejik bir konuma sahip olduğunu da dile getiren Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Hititlerden bugüne kadar sürdürdüğü önemiyle iş hayatının önemli yıldızlarından bir kent. Bizans, Selçuklular, Anadolu Beylikleri, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet döneminde değişen koşullara rağmen önemini muhafaza etmiş bir kent. Türkiye Turizm stratejini göre 9 tematik bölgeden birisi olması, barındırdığı potansiyeli ifade etmeye yeterli sanırım" diyerek 17 Kasım 1952 yılında ilk şubelerini Çorum'a açtıklarını söyleyen Genel Müdür Bali, "O dönemde büyük ölçüde faaliyet tarıma dayanıyor. Bankacılık açısından bir ihtiyaç var ama sunulan bir hizmet yok. Tüccar ödemelerini otobüsler aracılığıyla, kamyoncularla temin edebiliyor. Çorum TSO o dönemde bir rapor yazmış ve bankanın bir şube açmasını dört gözle beklediklerini belirtmişler. 1952'den bu yana İş Bankası faaliyetlerini sürdürmüş. Bugün de 6 şube ile faaliyetini sürdürüyor" dedi.

1,5 MİLYON KOBİ'YE 17 MİLYAR KREDİ

Globalleşen dünyada, dünyadaki diğer rakiplerle yarışıldığını belirten Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Artık yakınınızdaki firmalarla rekabet halinde değiliz. Çin'de Hindistan'da neredeyse aynı ürünü daha hızla daha verimli üreten rakiplerle yarışıyoruz" diye konuştu. Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da en fazla kredi veren, en fazla mevduat toplayan özel bankanın İş Bankası olduğunu da dile getiren Bali, "2011 yılı Haziran ayı itibarıyle 1.5 milyonu aşkın kobi müşterimize kullandırdığımız nakdi krediler toplamı 17 milyar TL'yi geçmiş durumda. Türkiye genelinde 54 milyar TL'yi aşan bir nakdi ticari kredi portföyümüz de söz konusu. Bu toplam kredilerimizin yüzde 70'ini oluşturur düzeye geldi. Bunun İş bankasının reel sektöre taahhüdünün en önemli göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Nitekim en yakın bankadan 4 milyar TL'nin üzerinde, diğer yakın bankalardan da 12 milyar TL' nin üzerinde mutlak farkla büyüklük farkıyla nakdi ticari kredide faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali sözlerine şöyle devam etti:

BALİ: "KARARLILIĞIMIZI KORUDUK"

"Dur kalk değil, yolda giderken sürekli akıl değiştirmek değil, hep neyi yapmamız gerekiyorsa onda kararlılığımızı koruyarak gittik. Çünkü bu ülkede özellikle yaşanılan zor dönemlerde moral bozan değil morali düzelten, iş hayatına bakışı daha pozitif hale getiren bir sorumluluğun büyük oyunculara düştüğünü düşünüyoruz. Bu sorumluluk anlayışı ile devam ediyoruz. Özellikle kriz süreçlerinde zaten zorlaşan koşulları daha da zorlaştıracak değil, kolaylaştıracak, muhataplarımızı, müşterilerimizi daima gözetecek iş yapıyoruz. Büyük oyuncuların krize hazırlanmasıyla, krizi hazırlamak arasında ince bir çizgi vardır. Biz bunu hiç karıştırmamak gerektiğini düşünüyoruz. Bize değişik zamanlarda işler nasıl gidecek diye sorar müşterilerimiz. Biz tereddütsüz iyi gidecek deriz. Sadece iyi gidecek değil iyi yapacaksınız ki iyi gidecek. Siz burada kayıtsız bir oyuncu olmak durumunda değilsiniz. Tam da bunun gereğini yapma sorumluluğu olan oyuncususunuz. Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz güvenle 2008 yılının son çeyreğinde ortaya çıkan global kriz aşamasında bininci şubemizi açmaya devam edip, bugün de 1200 'e yaklaşan bir şube sayısına ulaşmış durumdayız. Yılda 2 bin 500 e yakın istihdamı bu dönem içerisinde düzenli olarak artırdık. Bugün 25 bin sadece bankacılık faaliyeti gösteren personelimiz var."

ANADOLU KAPLANLARI ARASINDA ÇORUM'DA VAR

Daha sonra konuşan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhınçal kenttteki sanayiyi anlatıp, 1980 ve 1990 yılarında müteşebbislerin devlet desteği almadan yaptıkları yatırımlarla adını anadolu kaplanları arasına yazdıran Çorum'un bazı sektörlerde Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Kentin 600'e yakın imalat sanayinde çok değişik sektörlerde güçlü bir üretim şehri konumunda olduğunu da vurguladı.

ANTEP'TE, ÇORUM'DA KENDİ YATIRIMINI KENDİ YAPIYOR

Ardından kürsüye gelen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'da yaptığı konuşmada "Gaziantep 167 ülkeye ihracat yapıyor. Bir yatırım yaparken sermayeninizin yüzde 40'ı elinizde olsun. Bu sayede daha garanti yatırım yapabilirsiniz. Gaziantep ile Çorum'un hamuru aynı. İkisinde de devlet yatırımı yok. Devlet yatırımı olan iller gelişmiyor. Devlet yatırımı olmayan iller çok çalışmak zorundalar. Antep'de Çorum'da çok çalışıyor ve kendi yatırımını kendi yapıyor." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali : Moral Bozan Değil Morali Düzelten Sorumlulukla İş Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement