Türkiye'nin ilk astronotu mikro yer çekimi ortamında video çekti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'nin ilk astronotu mikro yer çekimi ortamında video çekti

07.02.2024 23:09  Güncelleme: 01:41

Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı adlı astronotun mikro yer çekimi ortamında cisimlerin hareket dinamiklerini incelediği ve dönme ile atalet durumu üzerine bir video çektiği belirtildi. Bu video, Newton'un hareket yasalarının uzayda nasıl işlediğini göstererek uzay fiziğiyle ilgili merakları giderecek nitelikte.

Gezeravcı, mikro yer çekimi ortamında video çekti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, mikro yer çekimi ortamında cisimlerin hareket dinamiklerini incelediği, dönme ve atalet durumu üzerine bir video çekti.

Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ilk astronotu; mikro yer çekimi ortamında cisimlerin hareket dinamiklerini incelediği, dönme ve atalet durumu üzerine keyifli bir video çekti. Newton'un hareket yasalarının uzayda nasıl işlediğini gösteren bu video, uzay fiziğine dair merakınızı giderecek" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin ilk astronotu mikro yer çekimi ortamında video çekti - Son Dakika


Advertisement