Türkiye'nin Siyaset Geliştirmesi İçin Olmazsa Olmazları - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Siyaset Geliştirmesi İçin Olmazsa Olmazları

Türkiye\'nin Siyaset Geliştirmesi İçin Olmazsa Olmazları

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ahmet Toksoy, Suriye, Irak ve Kafkaslar'a hakim olmadan Anadolu'da siyaset geliştirilemeyeceğini söyledi.

13.09.2013 18:08

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Suriye, Irak ve Kafkaslar'a hakim olmadan Anadolu'da siyaset geliştirilemeyeceğini söyledi.

Türk Ocakları Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Suriye, Musul ve Kerkük Türkmenleri" konulu konferansta söz alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Anadolu'da siyaset üretebilmek için Suriye, Irak ve Kafkaslarda hakimiyet kurulması gerektiğinin altını çizerek, "Türkler Anadolu'yu hakimiyet altına alırken stratejik açıdan Suriye Anadolu'dan ayrılmaz bir parça olarak görülür. Bugün bile 900 km sınırımız var. Hiçbir şekilde bu bölgede engebe yok. Bir ülkenin stratejisini, bir ülkenin jeopolitiği o ülkenin geleceği demektir. Anadolu'da hakimseniz Suriye'yi görmek zorundasınız. Anadolu'da hakimseniz Kafkasları görmek zorundasınız. Anadolu'da hakimseniz Irak'ı görmek zorundasınız. Çünkü jeopolitik açıdan buralar Anadolu'nun parçasıdır. Eğer jeopolitiği tamamlayamazsanız ülkeniz Anadolu'da siyaset geliştiremezsiniz" dedi.

Çok sayıda kişinin katıldığı konferansta konuşan Toksoy, Suriye, Kerkük ve Musul Türkmenleri'nin tarihsel, kültürel ve stratejik özelliklerinden bahsetti. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Siyaset Geliştirmesi İçin Olmazsa Olmazları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement